• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muhallebili Tel Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır?

Denedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz enfes bir tatlı tarifini sizler için derledik. İçindeki yumuşacık muhallebisi, dışındaki kıtır, kavrulmuş kadayıfıyla hayranlık uyandıran muhallebili tel kadayıf... Peki ama muhallebili tel kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Muhallebili tel kadayıf tatlısının malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...

2019-11-14 20:09:00 -
Muhallebili Tel Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır?

Denedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz enfes bir tatlı tarifini sizler için derledik. İçindeki yumuşacık muhallebisi, dışındaki kıtır, kavrulmuş kadayıfıyla hayranlık uyandıran muhallebili tel kadayıf... Peki ama muhallebili tel kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Muhallebili tel kadayıf tatlısının malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...

Son zamanların meşhur naif tatlılarından olan muhallebili kadayıf tatlısını denemediyseniz, bu tarifi okuduktan sonra mutlaka yapmak isteyeceksiniz. Yapımı kolay ve bir o kadar da lezzetli bir tatlı olan muhallebili kadayıf tatlısını dilerseniz kup ya da minik toplar halinde hazırlayıp farklı sunumlar da hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 400 gram tel kadayıf
  • yarım su bardağı toz antep fıstığı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebisi için:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 100 gramkaymak
  • yarım su bardağı toz antep fıstığı

 

Öncelikle kadayıfları ellerinizle parçalayarak küçültün. 

Tereyağını bir tavada kızdırın. Kadayıfları, toz Antep fıstığıyla birlikte orta ateşte renk alana kadar kavurun.

Sürekli karıştırarak yaklaşık 15 dakika kadar kavurduğunuz tel kadayıfın yarısını tatlıyı hazırlayacağınız cam kabın tabanına yayın. Kalan kısmını soğuması için bekletin.

Muhallebi için; muhallebisi için; soğuk süt, un, mısır nişastası, toz şeker, vanilya ve yumurta sarısını tencereye alın ve çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Sürekli karıştırdığınız muhallebiyi, kıvam alana kadar orta ateşte pişirin. Kıvam alıp, kaynamaya başlayan muhallebiye tereyağı ilave edin.

En son kremşantiyi döküp bir mikser yardımıyla yüksek devirde karıştırdıktan sonra kadayıfların üzerine dökün.

Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra kalan kavrulmuş kadayıfları üzerine serpiştirin.

Tatlıyı dolaba kalıdırıp kıvam aldırın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

Şimdiden afiyet olsun...

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23