• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Muhaliflerin Halep'te başlattığı operasyon sürüyor

Yeniakit Publisher
2016-04-14 18:24:00 - 2016-04-14 19:27:42
Muhaliflerin Halep'te başlattığı operasyon sürüyor

Suriyeli Muhalifler, Halep'te geçtiğimiz günlerde başlattıkları büyük operasyona devam ediyor. Bölgede çok şiddetli çatışmalar yaşanırken, Kuzey Halep bölgesinde ise DAEŞ, Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'na saldırı başlattı.

YENİAKİT.COM.TR - Suriye'de yüzbinlerce kişinin katili Beşar Esed'in sözde ''seçim'' yapması ve Cenevre görüşmelerinin tekrar başlaması ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde vesayet savaşları hızlandı. 

Türkiye destekli, Özgür Suriye Ordusu'nun DAEŞ'e karşı ilerleyişi Türkiye sınır hattı boyunca devam ederken, Muhalifler son olarak Çobanbey beldesini ele geçirmişti. DAEŞ, Muhaliflerin ele geçirdiği beldelere bombalı araçla saldırılar gerçekleştirmeye başladı

Bir kaç saat önce başlayan saldırılarla özellikle AZEZ ilçesinden Türkiye sınırına yoğun bir kaçış var. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ise DAEŞ'in taaruz yaptığı noktaları vuruyor. Çatışmalar Türkiye sınırından da duyuluyor. 

Güney Halep'te ise Muhalifler, İran'dan gelen çok sayıda Afgan ve İran'lı şii milislere karşı mücadele veriyor. 4 gündür süren operasyonlarda Tel mamo bölgesine saldırıran Şii paramilitler muhaliflerce püskültüldü. 

Halep merkez'de ise Şeyh Maksut ve çevresinde Muhaliflerle PKK'lı terörisler arasında çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Halep'te son durumu içeren harita; 

Yeşil: Muhalifler 

Kırmızı: Beşar Esed, iran, rusya, Hizbullah 

Sarı: Pkk, pyd, ypg

Halep'te en büyük mücadele ise Handarat bölgesinde, Hatırlanacağı üzerine Rejim, Rusya ve İran güçleri geçtiğimiz aylarda Handarat'tan başlayarak Nubbul ve Zehra şii bölgelerini birleştirmiş, Muhaliflerin Türkiye ile yardım koridorunu kesmişti. 

Muhalifler Handarat bölgesine saldırırarak, Kuşatmayı yıpratmak için harekete geçti. Bugün başlayan operasyonalrda 40'In üzerinde şii paramilit öldürüldü, onlarcası esir alındı. Handerat an itibari ile Muhaliflerin eline geçti 

Öldürülen Şii paramilit güçler; 

Çatışmalarda Muhalifler 3 rejim tankını imha ederken, 1, 23 mm şelekayı'da kullanılamaz hale getirdi. 

Handerat'ta Ağır darbe alan rejim ise çekildiği bölgelere klor gazı içeren varil bombaları atıyor

Kaynak: www.yeniakit.com.tr 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23