• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Bomba adım için harekete geçildi

Yeniakit Publisher
2022-09-04 12:58:00 -
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Bomba adım için harekete geçildi

Kamu Denetçiliği Kurumu, banka maaş promosyonunda enflasyondaki artışın göz önüne alınarak artış yapılması yönündeki talepleri incelemeye aldı.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) da bankaların verdiği maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin çalışma başlattı. KDK, gelen başvurular üzerine gerekli incelemeleri yaparak ilgili kurumlarla görüşmeler yapacak.

 

Sabah gazetesinden Rana Büyüktaş'ın haberine göre; KDK bir çalışanın yaptığı başvuru üzerine harekete geçti. Çalışanın yaptığı başvuruda, 2021'de Sosyal Güvenlik Kurumu ve birçok kurum ile bir banka arasında 3 yıllığına imzalanan ve süresi de devam eden maaş promosyon sözleşmelerinin, enflasyon ve ekonomik gelişmeler nedeniyle yenilenmesi üzerine talep yer aldı.

Başvuruya göre, bankayla yapılan promosyon protokolünde 111 lira aylık bedel olarak belirlendi. Bunun 3 yıllık karşılığı olan yaklaşık 4 bin lira da çalışanlara peşin ödendi.

Sözleşmenin imzalanmasından sonra artan enflasyonun, promosyon tutarına da aynı oranda yansıması ve enflasyondaki artışa göre artış yapılması talep edildi. Yapılacak değişiklikle çıkacak farkın ise protokolün bitiş tarihine kadar tek seferde çalışanlara yatırılması istendi.

Yapılan başvuruda ayrıca, banka maaş promosyon tutarlarında sürekli artış sağlanması amacıyla yaptığı başvurunun daha önce SGK tarafından reddedildiği ancak promosyon sözleşmelerinin bankalarca revize edilmemesi halinde tek taraflı olarak sözleşmenin feshedilmesinin kurumlara herhangi bir mali külfet getirmeyeceği savunuldu. 

KDK, başvuruya ilişkin gerekli incelemeleri yaparak ilgili kurumlarla görüşmeler gerçekleştirecek.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

osman duran

DEVLET BANKASINDAN KREDİ ALMAYA GİTTİĞİNİZDE 1. ŞART MAAŞIN BANKAYA TAŞINMASI. O ZAMAN ÖZEL BANKADAN ALDIGIN PROMOSYONU FAİZİYLE ÖDEYECEKSİN, TEKRAR DEVLET BANKASININ YOLUNU TUTACAKSIN. YA DA YÜKSEK FAİZLE ÖZEL BANKADAN KREDİ ÇEKECEKSİN. O ZAMAN DA ÖZEL BANKALAR VERDİKLERİ PROMOSYONDAN FAZLASINI GERİ ALMIŞ OLUYORLAR

halil [email protected]

Emeklilerin çoğu devlet bankası olan Ziraatte veya Vakıfbanktan ayrılmak istemiyor ama verdikleri para çok düşük olduğu için emeklkilerin yüzde 90 ı çıktı bile.Gönül isterki Devlet bankaları kazansızn.ama bir adım yok onlarda
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23