• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: Başarıyla tamamlandı

Yeniakit Publisher
2019-11-14 14:21:00 -
Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: Başarıyla tamamlandı

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Rusya tarafından Suriye'nin Derbesiye bölgesinde 6.'sı gerçekleştirilen ortak kara devriyesinin başarıyla tamamlandığı duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye ile Rusya tarafından gerçekleştirilen ortak kara devriyesinin 6.'sının da başarıyla tamamlandığını açıkladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Fırat’ın doğusundaki Derbesiye bölgesinde Türk ve Rus askeri unsurlarının, dörder araç ve İHA’larla iştirak ettiği altıncı ortak kara devriyesi planlandığı gibi tamamlandı."

"Kamışlı'nın kuzeyindeki sınır bölgesinde başladı"

Söz konusu devriyeye ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rus askeri polisinin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 6. ortak devriyesi, Kamışlı'nın kuzeyindeki sınır bölgesinde başladı. Rus ve Türk temsilcilerin bölgedeki Şeyrek gümrük geçiş noktasında bir araya gelip devriye güzergahını belirlemesiyle başlayan ortak devriye, Suriye-Türkiye sınırı boyunca devam ediyor. Devriye ekipleri, yerleşim birimlerindeki durumu denetliyor" dendi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ortak devriyeye yaklaşık 50 Rus ve Türk askerin, Rus askeri polisine ait 4 'Tigr' ve BTR-80 tipi zırhlı araçla Türk tarafına ait 4 Kirpi zırhlı aracının katıldığını da belirten bakanlık, Rus 'Orlan-10' tipi insansız hava aracının ekiplerin hareketini izlediğini kaydetti.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23