• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Millet de MHP'ye 'hayır' dedi: Dördüncü parti olacaklar

Yeniakit Publisher
2015-08-27 21:41:00 - 2015-08-27 21:50:08
Millet de MHP'ye 'hayır' dedi: Dördüncü parti olacaklar

1 Kasım 2015 Erken Seçim Sonuçları'na ilişkin bir tahminde bulunan ORC Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Murat Pösteki, "MHP dördüncü parti olabilir" dedi.

ORC Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Murat Pösteki, MHP'deki Tuğrul Türkeş krizinin 1 Kasım seçim sonuçlarına etkisini değerlendirdi.

Tuğrul Türkeş kriziyle ilgili "MHP'nin en büyük kozu elinden gitti" yorumunda bulunan Pösteki, "MHP'nin zaten düşüşte olan oyları daha da düşecek" dedi. 1 Kasım 2015 Erken Seçim Sonuçları'na ilişkin de tahminlerde bulunan Pösteki, "MHP 4. parti olabilir" diye konuştu.

Pösteki'nin açıklamalarında öne çıkan bölümler şöyle:

"MHP'nin en büyük seçim kozu çözüm süreci, yani HDP-AK Parti ilişkisi olacaktı ancak dün Tuğrul Türkeş bu planı bozdu. Genel olarak sürecin başından beri baktığımızda ise Tuğrul Türkeş gerekli olanı yaptı. Particiliği düşünmeden bu şekilde hareket etmeyi düşündü. MHP'li seçmenlerin bir kısmından tepki vardır ama onlar da yakın zamanda işin doğrusunu anlayacaktır.

"MHP'NİN OYLARI DAHA DA DÜŞECEK"

MHP'de yaşanan bu gelişmeler partinin düşüşüne neden olacaktır çünkü MHP seçim argümanını tamamen bunun üzerine kurmuştu. Zaten düşüşte olan oylarının daha da düşeceğini düşünüyorum. Sinan Oğan'ın ihracı, Meral Akşener gerginliği gibi durumları seçmen görüyor. İhraç etmekle bu yükün üzerinden kalkamazlar. Sinan Oğan konusunda da tepki var. Tuğrul Türkeş'in milliyetçiliğini kimse sorgulayamaz. MHP yönetimi strateji belirledi ve herkesin uymasını bekledi ama Tuğrul Türkeş buna uymadı. Sonuçta seçilmiş bir milletvekili. Tuğrul Türkeş'e tepki gösterenlerin de görüşlerinin değişeceğini düşünüyorum.

"MHP'NİN 4. PARTİ OLMASI MUHTEMEL"

Şu anda genel eğilimde AK Parti ve CHP'de bir artış söz konusu. 7 Haziran'a göre
değerlendirdiğimizde AK Parti'de 3 puanlık, CHP'de de 3 puanlık bir artış var. HDP'de 2 puan düşüş varken MHP'de de 2-2,5 puanlık bir düşüş var. HDP'nin barajın altında kalma ihtimali yok ama MHP için şunu söyleyebiliriz, MHP artık 4. Parti olabilir. Oransal olarak da HDP'ye yakın bir oy oranı alacak. Vekil sayısı olarak da 8-10 vekil aşağısında alacağını düşünüyorum. Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran'dan sonraki yaptığı açıklamaların tamamıyla alakalı olarak tepki sürekli büyüyor. Buna da seçmen gereken yanıtı 1 Kasım'da verecektir diye düşünüyorum."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23