• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Miçotakis'ten Erdoğan'a 'cesur adım' çağrısı!

Yeniakit Publisher
2019-07-21 00:42:00 - 2019-07-21 00:42:34
Miçotakis'ten Erdoğan'a 'cesur adım' çağrısı!

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye ile ilişkilere yönelik, 'Cesur adımlar atacağımız ortak bir yaklaşım için Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum' dedi.

Miçotakis, hükümet programının görüşüleceği Meclis Genel Kurulunda konuşma yaptı.

"Öfkeli bir retorikten uzak durarak" uluslararası hukuk ve dostane iş birliği yönünde ilerlemek istediklerini belirten Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Cesur adımlar atacağımız ortak bir yaklaşım için Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum." şeklinde konuştu.

"Değerli kaynaklarımızı ülkelerimizin yararına kullanalım"

Miçotakis, "Bu coğrafyada birlikte yaşıyoruz. Gereksiz gerginlikler ve silahlanma yarışı iki ülkeyi de değerli kaynaklarından mahrum ediyor. Bunlar ülkelerimizin yararına kullanılabilir." ifadelerini kullandı.

Ülkede 7 Temmuz'da düzenlenen erken genel seçimlerde Yeni Demokrasi (ND) partisi tek başına iktidara gelirken, Miçotakis başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

Çarşamba günü yeni üyelerinin yemin töreniyle açılan Mecliste, hükümet programının tartışılmasının ardından hükümetin güven oyu alması bekleniyor.  
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ismail

Siz yahudiye usak olup, avrupa ya sirtinizi dayayip, zirt pirt enik gibi havlamayin, egede 12 mil kita sahanligi sacmaligindan vazgecin ve kktc ye dusmanlik yapmayin, hicbir sorun kalmaz aramizda! Burnumuzun dibindeki adalar dahil mevcut topraklarınizda da gozumuz yok! Bizim sizinle isimiz yok, olmaz da zaten, eger uslu durursaniz! Bizim derdimiz baska artik! HasbinAllah ve nimel vekil.

Hadra

Önce Kıbrıs ile ilgili Beyanatından dolayı senide, Babanı da ,Kıbrıstaki Rumları da, dahası da 650 Sene seni ve Ülkeni Yönetmiş İnanç, Kültür, varlığını korumuş muhafaza etmiş bu Aziz ve Yüce Milletten insanca Özür dile müteakiben bir komşu olarak gel konuşalım. Sahi Biz olmasaydık Katolik Ortodoks olarak birbirinizi yemiştiniz yok olmuştunuz be , Bre zavallı Olimpos kulları , tarihiniz boyunca insani değerleriniz yok, Gladyatör tarihiniz kirli, Bİzanstaki birbirniz yemeniz rezalet Size İnsan Olmayı Adam olmayı öğrettiğimizi nerden başlayalım, Osman Gaziden mi, Şeyh Edebaliden mİ, Sultan Fatihten mi ? Bak Miço? Sen en önce şu patrikhanney söyle (ama suç senin değil bizim) şu Kin Kapısınıaç!! Ekümenilik hahaylini Unut!! Bartelemosa da söyle bir daha Yurt Dışında da (ABD vb yerlerde )sanki esirim kelimesini düşüncesinden dahi geçirmesin ve nankörlük etmesin (Haa çok istiyorsa FETÖ Dostu arkadaşı Pensilvanyada onu bekliyor.) Aksi halde unutmasın ki bir atam Merhum Sultan Mahmud yine gelir onuda ikinci bir Kin Kapısnda icabına bakar vesselam.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23