• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meteoroloji saat verip duyurdu! Marmara'ya kar uyarısı

Yeniakit Publisher
2019-12-03 09:03:00 - 2019-12-03 12:05:03
Meteoroloji saat verip duyurdu! Marmara'ya kar uyarısı

3 Aralık Salı günü için hava tahmin raporunu yayınlayan Meteoroloji, akşam saatlerinden sonra Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya ve Eskişehir çevrelerinde karla karışık yağmurlu ve yer yer karlı geçeceği açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara’nın kuzeyi, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin, akşam saatlerinden sonra Marmara, Batı Karadeniz, İzmir, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Samsun ve Ordu çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Kütahya ve Eskişehir çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Marmara'nın sıcaklığını rüzgar düşürecek

Hava sıcaklığı; İç kesimlerde artacağı, akşam saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey yönlere dönmesiyle birlikte Marmara'da azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Akşam saatleri etkisini artıracak

Genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yarın Batı Trakya ve İç Anadolu'ya dikkat

4 Aralık Çarşamaba (yarın) yurdun büyük bölümünde yağışlı hava etkili olacak. Yağışların Karadeniz ve Ege'de yağmur şeklinde; batı Trakya ve İç Anadolu'da karla karışık olması bekleniyor.

Yağışlı havanın 7 Aralık Cumartesi günü yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

zeynep .com

marmaraya niye yok.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23