• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Merkel, AB'nin 'Türkiye kararı'na çok kızdı!'

Yeniakit Publisher
2020-01-19 13:06:00 -
'Merkel, AB'nin 'Türkiye kararı'na çok kızdı!'

Avrupa Birliği’nin (AB), Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmaları ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye’ye yapılacak katılım öncesi yardımı yüzde 75 kısma kararı alması Almanya Başbakanı Merkel’i kızdırdığı açıklandı.

Avrupa Birliği'nin (AB), Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye yapılacak katılım öncesi yardımı yüzde 75 kısma kararı alması Almanya Başbakanı Merkel'i kızdırdığı açıklandı.

Alman devlet kanalı ARD'nin haberine göre; Cumartesi günü Alman Funke grubunun gazetelerine sızdırılan haberde, Avrupa Birliği'nin Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell'in, 'Türkiye'ye yapılacak yardımın kısılması kararıyla ilgili Avrupa Parlamentosu'na yazdığı mektupta yeni bir şey söylemediği dikkat çekiliyor; ancak mektubun Berlin Konferansı'ndan önce duyrulmasının etik olmadığı öne sürülüyor.

ARD'nin haberinde, Avrupa Komisyonu'nun “tarafları sakinleştirmek" için bir iletişim üzerinde çalıştığı bir dönemde, "Borell'in sakarlığı Başbakanlıkta öfke yarattı" denildi.

Son zamanlarda Başbakan Merkel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki telefon trafiğini dikkat çeken Alman devlet kanalı ARD; bazı AB ülkelerini, Berlin ile Ankara arasındaki olumlu ilişkiyi bozmaya çalışmakla suçladı.

Başbakan Merkel'in, AB'nin Türkiye'ye yapılması gereken katılım öncesi yardımı kısma kararı almasına çok kızdığını belirten ARD; bu kızgınlığını parti için toplantısında dile getirdiği ve Türkiye karşıtı AB üyesi ülke liderlerini uyardığını öne sürdü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ARD'nin haberinde; Merkel'in başta mülteci, Doğu Akdeniz ve Suriye olmak üzere bölgesel konularda Türkiye ile yakınlaşma duyduğu dile getirildi.

Gelişme hakkında yorum yapan Alman Sosyal Demokrat (SPD) MEP Milletvekili Ditmar Kester, Erdoğan'ın Türkiye'sinin giderek AB'den uzaklaştığını, hukukun üstünlüğüne zarar verdiğini, kesintileri tamamen haklı olarak nitelendirdi.

Aynı milletvekili, Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmanın da kabul edilemeyeceğini, bu adımların bölgedeki gerilimi şiddetlendireceğini öne sürdü.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mesut Sarp

Sn. Şansölye Bn. Merkel çok zeki bir siyasetçi olup çok kritik durumlarda Türkiye'den yana tavır koymaktan çekinmeyen kişiliğiyle tanınır. 

Sert

Erdoğan hukukun üstünlüğü nü artırdı ama sizin sömürü düzeninizi bozdu. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23