• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merakla bekleniyordu resmi açıklama geldi: Tabağında yemek bırakanlar fazladan 10 Euro ödeyecek!

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Merakla bekleniyordu resmi açıklama geldi: Tabağında yemek bırakanlar fazladan 10 Euro ödeyecek!

Avusturya'daki resmi karara göre tabağında yemek bırakanlar fazladan 10 Euro ödeyecek! Müşterilere 5-10 Euro arasında ek ücret uygulamaya başladı.

Tabağında Yemek Bırakanlar Fazladan 10 Euro Ödeyecek! Avusturya‘nın Graz kentindeki bazı restoranlar, “All you can eat” (Dilediğiniz kadar yiyin) konseptinde israfı önlemek için tabağında yemek bırakan müşterilere 5-10 Euro arasında ek ücret uygulamaya başladı. Merakla beklenen yeni sistem, müşterilerin daha bilinçli tüketim alışkanlıkları geliştirmesini hedefliyor ve çevreye duyarlı bir adım olarak dikkat çekiyor.

Tabağında Yemek Bırakanlar Fazladan 10 Euro Ödeyecek! Avusturya’daki restoranlar, gıda israfını azaltmak amacıyla “All you can eat” (Dilediğiniz kadar yiyin) konseptine yeni bir düzenleme getirdi. Graz şehrindeki bazı restoranlar, özellikle “Running Sushi” ve açık büfe yemek seçeneklerinde, müşterilerin tabağında yemek bırakmaları durumunda ekstra ücret alma uygulamasını hayata geçirdi.

Artan Yemek İçin Ekstra Ücret

Bu yeni sistem kapsamında, tabağında artan yemek miktarına göre müşterilere 5 ila 10 euro arasında bir ücret yansıtılıyor. Restoran sahipleri, uygulamanın amacının israfı önlemek ve müşterilerin bilinçli tüketim alışkanlıkları geliştirmelerine katkı sağlamak olduğunu belirtiyor.

Müşterilerden Farklı Tepkiler

Çoğu müşteri bu uygulamayı anlayışla karşılarken, bazı kişiler kurallara itiraz edebiliyor. Ancak işletmeler, genel anlamda sistemin sorunsuz bir şekilde işlediğini ifade ediyor. Bu yaklaşım, hem çevreyi koruma çabalarına katkıda bulunmayı hem de yılbaşı gibi özel dönemlerde artan israfın önüne geçmeyi hedefliyor.

Gıda İsrafına Karşı Önemli Bir Adım

Avusturya’daki bu girişim, gıda israfına karşı dünya genelinde farkındalık oluşturabilecek örnek bir uygulama olarak değerlendiriliyor. Restoranlar, bu sayede müşterilerin daha planlı ve sorumlu tüketim davranışları benimsemesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

Yemek lezzetli değilse ne olacak

Leyl....

Efendim elin Cinlisi, Vietnamlisi gida israfindan ne anlar?! O sadece 1 kere Ödeme yapip, kalkip kalkip devamli yemeyecekleri yemekleri ziyan etmesinler diye.. Tabii ki kalan soslar veya et yemekleri saklanip onlar da degerlendiriliyor.. Sadece kizarmalar taze cikiyor.. Yoksa Sebze ler corbadaa, Etleri bir sonra ki menude ve meyvelerde yine etli kar$im ve soslarda kullanilan bir mutfak.. Dondurma keza ayni! Adam aptal mi!! 15Euroya doldur doldur tabaginda ziyan et diye mi seni iceriye aliyor:))))
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23