• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idam edilişinin 59. yılı

Yeniakit Publisher
2020-09-17 15:01:10 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idam edilişinin 59. yılı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: - "Bu acı ve kara günlerin, 27 Mayıs'tan 12 Mart'a, 12 Eylül'e, 28 Şubat'a ve en nihayetinde 15 Temmuz'a bir daha yaşanmaması adına, sorumluluk sahibi herkesin ders çıkarması gerektiği kanaatindeyiz"

İSTANBUL (AA) - Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, idam edilişlerinin 59. yılında Topkapı'daki Anıt Mezar'da düzenlenen törenle anıldı.

Törende Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Anıt Mezara çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, dualar okundu.

Uysal, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 27 Mayıs darbesiyle bu ülke için atılan büyük adımların önünün kapatıldığını söyledi.

Türkiye tarihinde dönem dönem darbelerin olduğunu hatırlatan Uysal, "Bu acı ve kara günlerin, 27 Mayıs'tan 12 Mart'a, 12 Eylül'e, 28 Şubat'a ve en nihayetinde 15 Temmuz'a bir daha yaşanmaması adına, sorumluluk sahibi herkesin ders çıkarması gerektiği kanaatindeyiz. Bugün hala 27 Mayıs'ı devrim olarak nitelendiren, çok cüzi miktarda da olsa müfrit düşüncelere sahip marjinal unsurların olduğunu, her 27 Mayıs'ta, her 17 Eylül'de her 14 Mayıs'ta, her 7 Ocak'ta DP'nin kuruluşu, iktidara gelişi, darbe ve idamların yıl dönümü vesilesiyle zehirlerini akıtanları da görüyor olmaktan milletimiz adına büyük üzüntü duyuyoruz." diye konuştu.

Törene, Uysal'ın yanı sıra Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda ve partililer katıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23