Mayasız poğaça nasıl yapılır? Evde kolay poğaça yapımı
Kahvaltıda, çayın yanında ya da misafir tabaklarında bolca tüketilen lezzetlerden biri olan poğaça için mayasız harika bir tarif hazırladık. Mayasız poğaça tarifi hem kolay hem de pastane poğaçasını aratmayan bir tat. Peki, mayasız poğaça nasıl yapılır? Mayasız poğaça için gerekli malzemeler neler? İşte evde kolay poğaça yapımı...
Kahvaltıda, çayın yanında ya da misafir tabaklarında bolca tüketilen lezzetlerden biri olan poğaça için mayasız harika bir tarif hazırladık. Mayasız poğaça tarifi hem kolay hem de pastane poğaçasını aratmayan bir tat. Peki, mayasız poğaça nasıl yapılır? Mayasız poğaça için gerekli malzemeler neler? İşte evde kolay poğaça yapımı...
Malzemeler
-½ bardak sıvı yağ
-1 tane yumurta
-1 bardak süt
-½ kaşık tuz
-1 kaşıktan biraz az toz şeker
-4 bardak un
-1. 5 paket kabartma tozu
İçi harcı için;
-1 kase beyaz peynir (Ezilmiş)
-Maydanoz
Üzeri için;
-1 yumurta sarısı
-Çörek otu
– Susam
Mayasız poğaça nasıl yapılır?
Geniş bir kabın içine hamur için un hariç gerekli malzemeleri koyun ve karıştırın. Daha sonra kontrollü bir şekilde unu ekleyin. Ardından iyice yoğurun. Yoğurma işlemi bitince üzerini streçle kapatıp biraz dinlendirin.
Bu esna da ezilmiş peynir ile doğradığınız maydanozu karıştırın.
Yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirdiğiniz hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle şekillendirin ve içine peynirli harçtan koyun. Daha sonra üzerini kapatın. Kapattığınız kısmı çatalla ezerseniz daha iyi kapanacaktır. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize dizin. Tüm hamur bittikten sonra üzerine yumurta sarısını sürün ve tercihe göre susam ve çörek otu koyun.
190 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.
