• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Masterchef poşe yumurta tarifi Poşe yumurta kıvamı nasıl olur?

Masterchef'te yarışmacılar tarafından sıklıkla tercih edilen poşe yumurta izleyici tarafından merak kazandı. Poşe yumurta tarifi, poşe yumurta kıvamı araştırılıyor. Masterchef poşe yumurta tarifi Poşe yumurta kıvamı nasıl olur? İşte poşe yumurta tarifi haberimizde...

Yeniakit Publisher
2020-08-04 23:19:00 -
Masterchef poşe yumurta tarifi Poşe yumurta kıvamı nasıl olur?

Poşe yumurta son dönemin yeni lezzetleri arasında yer alıyor. Çiğ yumurtanın kaynayan suya kırılıp pişirilmesiyle hazırlanan, sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı-pul biberli sos dökülerek servis edilen poşe yumurta çılbıra benzerliğiyle dikkat çekiyor. Peki, poşe yumurta nasıl yapılır?

Poşe yumurta malzemeleri

1 adet taze yumurta

Su

Sirke (isteğe bağlı)

Poşe yumurta yapılışı

Yumurtayı pişireceğiniz suya biraz tuz biraz da sirke ekleyin. Bu yumurtanızın beyazının daha derli toplu olmasına yardımcı olur.

Yumurtayı doğrudan tencereye kırmak yerine önce ufak bir kaseye kırıp oradan suya aktarın. Doğrudan tencereye kırdığınızda dağılma riski daha yüksektir.

Sos tenceresine 4 parmak kadar su koyup kaynatın.

Kaynadıktan sonra altını kısıp kabarcık çıkmasını önleyin.

2 yemek kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı tuzu suya ekleyip karıştırın.

Kaşığı tencerede çevirerek suyun ortasında bir girdap oluşmasını sağlayın.

Kaseye kırdığınız yumurtayı bu girdabın ortasına yavaşça aktarın.

Arada kenarlardaki suyu karıştırarak yumurtanızı 3 dakika kadar pişirin.

Beyazı opaklaşıp yuvarlandığında yumurtanızı sudan kevgir yardımıyla çıkarın ve suyunu çektirmek için kağıt havlunun üzerine alın.

Poşe yumurtanız hazır! Dilerseniz yoğurtla birlikte çılbır yapın, dilerseniz bir dilim ekşi mayalı ekmeğin üzerine koyup avokadoyla birlikte tüketin.

Poşe yumurtanın püf noktaları

- Yumurtanın taze olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz.

- Yumurtayı pişireceğiniz suya tuz ve sirke eklemelisiniz. Böylece yumurtaların dağılma olasılığı düşecektir.

- Yumurtayı pişirirken direkt suya kırmak yerine önce bir kaseye kırmalı sonra yavaşça suya bırakmalısınız.

- Kaynatacağınız suyun sıcaklığına dikkat etmelisiniz. 80-90 derece poşe yumurta yapımı için ideal.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı