• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Masterchef Çökertme Kebabı Tarifi | Çökertme kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Masterchef Çökertme Kebabı Tarifi merak ediliyor. Masterchef Türkiye programında jüri üyelerinin yarışmacılara verdiği çökertme kebabı yapımı ve püf noktaları araştırılmaya başlandı. Masterchef Çökertme Kebabı nasıl yapıldığı ve hangi detayların uygulandığı merak kazandı. Ülkemizde en çok tüketilen besin maddelerinden et ile hazırlanan çökertme kebabı tarifi, malzemeler ve yapılışı haberimizde...

Yeniakit Publisher
2020-08-04 21:38:00 -
Masterchef Çökertme Kebabı Tarifi | Çökertme kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebabı dana eti, yoğurt, patates kızartması, soğan, sarımsak ve yeşil biberin muhteşem karışımıyla oluşur. Çökertme kebabı tarifi haberimizde. İster bonfile ister biftek isterse tavuk etiyle yapılsın Bodrum yöresine ait olan çökertme kebabını hazırlamak hiç de zor değil. İşte jülyen kebabı veya kibrit kebabı tarifi arayanlara çökertme kebabı tarifi...

Çökertme Kebabı hangi etten yapılır?

Çökertme kebabı dana eti, yoğurt, patates kızartması, soğan, sarımsak ve yeşil biberin muhteşem karışımıyla oluşur.

Çökertme kebabı nasıl yapılır?

Malzemeler

300 gram dana eti
2 adet patates
200 gram süzme yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz kırmızı biber
Kimyon
Karabiber
Kekik veya Nane
Tuz

Nasıl yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.

Nişastasının çıkması için tuzlu suda 10-15 dakika kadar bekletin.

Sudan çıkarıp güzelce süzdükten sonra yağda kızartın ve servis tabağına alın.

Yoğurdu su ile biraz seyreltin ve içine sarımsakları ilave edin.

Dilerseniz 1 veya 2 yemek kaşığı da zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Daha sonra sarımsaklı yoğurdu patateslerin üzerine gezdirin.

İnceltilmiş ve bifteklik olarak doğranmış eti yüksek ateşte 5 dakika kadar kızartın.

Tavadan alınca ince ince doğrayın ve tekrar tavaya alıp kızgın yağda kavurun.

Üzerine de bir miktar baharat ve tereyağı ekleyin.

Kavrulunca patates ve yoğurdun üzerine yerleştirin.

Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı