Manisa bohça kebabı nasıl yapılır? Tarifi: Tereyağı ile bunu yapan bayılıyor! Farklı tarif
Manisa kebabının nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Günün yıldız yemeği belli oldu. Lezzetli bir et soteyi beşamel sosla bir krepin içinde buluşturan yöresel lezzet; Manisa Bohça Kebabı. Peki, Manisa bohça kebabı nasıl yapılır? İşte leziz tarif Manisa bohça kebabı yapılışı..
Bugün ne yemek yapsam diye düşünen ev sahiplerine en iyi öneri Manisa Bohça Kebabı tarifiyle geldi. Peki, Manisa Bohça Kebabı nasıl yapılır? İşte yemelere doyamayacağınız Bohça Kebabı tarifi..
MANİSA BOHÇA KEBABI TARİFİ
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 su bardağı bezelye
- 1-2 adet biber
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber (toz)
Krep Malzemesi İçin:
- 1,5 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 4-5 kaşık sıvı yağ
- 1 su bardağı kadar un
- Tuz
Beşamel Sosu İçin;
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 buçuk çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin:
Dilimlenmiş kaşar peyniri
MANİSA BOHÇA KEBABI NASIL YAPILIR?
Eti yumuşatın. Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp ete ekleyin. Bezelyeleri haşlayıp domatesle karıştırın. Tüm baharatları ekleyip krep malzemelerini çırpın. Bütün malzemeleri çırpıp tavayı yağlayın. Beşamel sosu için un ve yağı kavurun. Sütü ekleyip iyice karıştırın.
Bir kase alıp içine önce lavaşı ardından karışımı yerleştirin. Karşılıklı iki tarafını etlerin üzerine katlayıp ardından diğer iki katı katlayın. Tepsiye katlanmış tarafı alta gelecek şekilde yerleştirdiğiniz Manisa bohça kebabının üzerine beşamel sosu gezdirin. En son üzerine kaşar dilimlerini yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Herkese afiyetler olsun..