• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'İlk insanlar maymundur' diyenler manevi müfredattan rahatsızlar!

Yeniakit Publisher
2024-05-08 22:39:00 - 2024-05-08 23:29:05

Yeni Gazetesi yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu, Akit TV canlı yayınında MEB'in yeni dönem müfredat taslağını eleştirenlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akit TV'deki Manşetlerin Dili programında Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Alan ile Yeni Akit Gazetesi yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu MEB'in yeni dönem müfredatını masaya yatırdı.

MEB'in yeni müfredatının Türk toplumuna hitap ettiğini vurgulayan Karahasanoğlu, "Halkla iç içe olacak şekilde büyük bir devrim bu. Ama gelin görün ki Cumhuriyet gazetesi 'çocuklar bir dini benimsemeye zorlanamaz' diyor." ifadelerini kullandı.

Karahasanoğlu, "Çocuklar din konusunda bir baskı kurulması bizim dinimizde de zorlanamaz. Öğretilir, inanıp inanmamak kendisine bırakılır." dedi.

Ali İhsan Karahasanoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

Yüzde 95'i Müslüman olan bir ülkede de öğrencilerin İslam'ı öğrenme noktasında temel bilgileri almaları gerekir. Ama benim çocuğuma İslam'ı öğretmeyin diyenlerin de dürüst olmaları gerekir. Siz Atatürk ilke ve inkilaplarını ilkokuldan yüksek lisansa kadar zorla okutuyorsunuz.

Cumhuriyet gazetesi bugünkü birinci sayfasında, "Bilimin yerini din aldı" yorumunu yaptı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Maymun gibi

Darwin maymuna çok benziyor adamın maymundan geldiğine inanması normal diğer beyinsizlere ne oluyor ki.

Umuda

Bu güne kadar milyonlarca yıl içinde maymunluktan insanlığa adım atmış veya yarı insan yarı maymun bir tane örnek yok keza diğer tüm canlıların hiç birinde ara geçiş formları yok, bulunamadı hala Maymundan gelmeye inanmak cehalet bilim dışı hurafe bir inanç.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23