• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Malatya’da depremden zarar gören iki cami kapatıldı

Yeniakit Publisher
2020-01-26 11:04:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Malatya’da depremden zarar gören iki cami kapatıldı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremde hasar gören Malatya Yeni Cami ile Battalgazi Ulu Cami geçici olarak ibadete kapatıldı.

Sezai Erhan  yeniakit.com.tr

Elazığ Sivrice’de dün meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, Malatya’da hasar gören Yeni Cami ile Battalgazi ilçesindeki Ulu Cami ibadete kapatıldı. Kapatılan camilerde önümüzdeki günlerde detaylı inceleme yapılacağı öğrenildi.

Cami kapısına uyarı yazısı yazıldı

Ulu Caminin kapısına, "ilçemizde de hissedilen depremden ötürü camimizin bazı bölümlerinde hasar oluştuğundan dolayı camimiz ibadete yetkililer tarafından tedbir amaçlı kapatılmıştır. Tüm halkımıza duyurulur" yazısının asıldığı görüldü.

Yeni Cami’nin kubbesi çöktü

Yetkililerden alınan bilgilere göre, 100 yıllık tarihi Yeni Cami'nin kubbesi çöktüğü için tedbir amaçlı ibadete kapatıldığı, Ulu Cami'nin ise iç ve dış bölgesinde büyük hasar oluştuğu belirtildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23