• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahmut Bıyıklı: 28 Şubat mazlumlarının mağduriyetleri giderilsin

Yeniakit Publisher
2018-03-10 16:49:00 -
Mahmut Bıyıklı: 28 Şubat mazlumlarının mağduriyetleri giderilsin

TYB İstanbul Şubesi ve Akademya dergisi, 28 Şubat askeri cunta hukukunun mağdur ettiği yazarlar ve diğer mağdurlar için ortak basın açıklaması yaptı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve Akademya dergisi, 28 Şubat darbe hukukunun mağdur ettiği yazarlar ve diğer mağdurlar için ortak basın açıklaması yaptı. TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, 28 Şubat mağduru yazarların darbeye direndikleri için mahkûm edildiklerine dikkat çekti.

Akademya dergisinin Üsküdar’da ve Eyüp’te başlattığı imza kampanyası standında yapılan basın açıklamasında TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, 28 Şubat’ın Türkiye tarihinde kara bir leke olarak yerini aldığını ifade ederek ülkemizin her on yılda bir darbe girişimine maruz bırakılmak suretiyle geriletilmeye ve fikrî gelişimlerine set çekildiğini belirtti.

BİR AN ÖNCE ÇÖZÜME KAVUŞMALI

28 Şubat Darbesi’nin masum insanların özgürlüklerine kast ettiğini anlatan Bıyıklı, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bizler bu ülkede artık darbelerin olmaması, darbecilerin hayat bulmaması için yapılan bütün çalışmaları destekliyoruz. 28 Şubat ve 12 Eylül hukuksuzluğu sonucunda 15 Temmuz ortaya çıkmıştır. 28 Şubat’ı yaşayan ve o dönemin karanlığına şahitlik eden insanlar olarak bir daha yaşanmaması için demokrasi ve hukuk yoluyla devletimizin yürüttüğü bütün çalışmaları destekliyoruz. Lakin şu an 600’e yakın 28 Şubat mahkûmu ve mağduru zindanda ömür tüketiyor. Bunlar arasında çok değerli yazar ve fikir adamları da bulunuyor. Yıllardan beri yürütülen hukuki çalışmalar şu ana kadar herhangi bir ilerleme kaydedilmemiş ve mahkûmların serbest bırakılması konusunda yol alınmamıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sürecin sonlanması için talimatları olduğunu biliyoruz. Ancak bürokrasi ya da yargıdaki aksaklıklar dolayısıyla mahkûmlarımızın mağduriyetleri bir türlü giderilmemiştir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

15 TEMMUZ’DA SOKAKTAYDILAR

“Bugün burada Cumhurbaşkanımızın talimatlarının yerine getirilerek mazlumların mağduriyetlerinin giderilmesinin çağrısını yapıyoruz. 28 Şubat darbesi İslami camianın bütün renklerine ve fikirlerine uygulanmıştır. Rengi ve fikri her ne olursa olsun 28 Şubat’ta haksız yere mahkûm edilen herkesin hukuksuzluğunun sona ermesini talep ediyoruz. FETÖ darbe girişimi bize, 28 Şubat’ta içeri giren kardeşlerimizin 15 Temmuz’da direnenler arasında olduğunu göstermiştir. Bunun en somut örneği şehit Halil Kantarcı’dır. Kantarcı, 28 Şubat mağdurlarının sembol ismidir. Gençliği çalınmış ve ailesi perişan edilmiştir. Fakat aynı Halil Kantarcı FETÖ’cü devlet ve millet düşmanlarına karşı direnmiş ve şehit olmuştur. İçerdeki arkadaşlarımız da eğer 15 Temmuz’da dışarıda olmuş olsalardı meydanlara çıkıp FETÖ’ye karşı mücadele edeceklerdi. FETÖ hukuku, onların 15 Temmuz darbe girişiminde dirençlerini kırmak amacıyla onları mahkûm etmiştir. Süreç sonrasında içeri alınan FETÖ’cü hukukçular şu anda 28 Şubat mağdurlarıyla aynı hapishane ve koğuşları paylaşmaktadır. Bu hâkim ve savcıların verdikleri hükümler yok sayılmalıdır. Bu noktada çalışmalar yapılmaktadır; devamının gelmesini diliyoruz.

Mahkûm kardeşlerimizin aileleri de bu zulümden payını fazlasıyla almıştır. İçeriye girdiklerinde üç –beş yaşında çocuklarını geride bırakan kardeşlerimizin bugün torunları olmuştur. Dolayısıyla ‘bin yıl sürecek’ denen bu adi darbenin mazlumluğu nesilden nesile geçmemeli. Bir an önce devletimizi ve yetkililerimizi özgürlük sürecini hızlandırmaya davet ediyoruz. 28 Şubat mahkûmu bütün kardeşlerimizin önümüzdeki Ramazan ve Kurban bayramını aileleriyle ve sevdikleriyle birlikte geçirmelerini temenni ediyoruz.”

AF DEĞİL ADALET…

Akademya Dergisi adına basın açıklamasını, dergi yazarlarından Ekrem Kubilay Karadeniz okudu. “Af değil Adalet istiyoruz!” vurgusunun yapıldığı açıklamada şu cümleler geçti:

“28 Şubat davalarından 20 yıldır hapiste olan bütün mazlumlar bu darbeye direndikleri için hapiste. Darbeye direnmek suç mudur? 15 Temmuz hain darbe girişimine direnen Müslümanlar suçlu mudur? Yazar Sabahattin Arslan, 28 Şubat davaları sebebiyle firariydi. Firariliği boyunca 3 kitap yazdı. Bu kitaplarda 28 Şubat darbesi ile başından geçen trajikomik hadiseleri anlattı. Ama trajedi onun için bitmedi. Geçtiğimiz ay onu da 28 Şubat darbe hukuku aramızdan alarak hapse attı. Sabahattin Arslan 15 Temmuz’da Genelkurmay önünde, Beştepe önünde en önde direnenlerden biriydi. 15 Temmuz’da direnmek suç değilse, 28 Şubat’ta direnmek neden suç? Ressam CihadÖzbolat, İktisatçı-yazar Ali Acar, yazar Yılmaz Dalyan, Karikatürist Yavuz Arslan, yazar Cemil Şahin, ressam ve müzisyen Ethem Köylü, İsmail Uysal, İlhan Doğan ve daha niceleri… Gencecik yaşlarında girdikleri hapishanelerde neden ömürlerini bitirmeleri bekleniyor?  Akademya Dergisi olarak başta genel yayın yönetmenimiz Hayreddin Soykan olmak üzere bütün 28 Şubat mağdurları için yeniden yargılama yolunun açılması, bu konuda bir yasal düzenleme yapılması çağrımızı yineliyoruz. Başlattığımız imza kampanyası ile 2.000.000 imzaya ulaşmak amacındayız. Sesimiz duyulana kadar ses çıkarmaya devam edeceğiz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23