• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahkemeden gururlandıran Ömer Halisdemir kararı

Yeniakit Publisher
2018-06-14 22:01:00 - 2018-06-14 22:02:42
Mahkemeden gururlandıran Ömer Halisdemir kararı

Hain FETÖ'cülerin 15 Temmuz akşamı Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışması sırasında hain Semih Terzi'ye kurşun sıkarak olayın seyrini değiştiren kahraman Ömer Halisdemir için 'büyük Türk milletinin kahramanlıklarla dolu tarihine adını altın harflerle yazdırdığı ve eyleminin ayrı bir kahramanlık destanıyla anlatılması gerektiği' vurgulandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı (ÖKK) ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi vurarak darbe teşebbüsünün seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin davada, 18 sanığa verilen hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, şehit Halisdemir, Yunan askerine ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin ve Fransız askerine ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam'a benzetilerek, "Halisdemir'in sonunda şehadet olduğunu bilerek aldığı karar doğrultusunda sadece bir darbe girişiminden ibaret olmayan, gerçekleşmesi halinde bir iç savaş çıkartmaya ve ülkemizi işgal girişimine zemin hazırlamaya sebebiyet verecek dış destekli saldırının da önüne geçildi" değerlendirmesinde bulunuldu.

TERZİ, YAKINININ RAHATSIZLIĞINI BAHANE EDEREK ANKARA'YA GELDİ

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayram Kantık ile Üye Hakimler Selçuk Ülger ve Mevlüt Uçar'ın yazdığı gerekçeli kararda, darbeci Terzi'nin, FETÖ/PDY'nin darbeye teşebbüs faaliyetlerinin parçası olarak hazırlanan sözde atama listesinde Özel Kuvvetler Komutanlığı'na atanacağının belirtildiği ifade edildi.

Darbe girişiminden önceden haberdar olan Terzi'nin, bir yakınının rahatsızlığı bahanesiyle 15 Temmuz'da Ankara'ya geliş izni aldığı bildirilen kararda, Terzi'nin, olay günü bazı görüşmeler yaptığı belirtildi.

ÖKK GÖREVİNİ DEVRALMAK İÇİN 'KARA' İLE HAREKET ETTİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Terzi'nin, darbe girişimi günü akşam saatlerinde kendisine biçilen "Özel Kuvvetler Komutanlığı" görevini devralmak için sanık Ahmet Kara ile Silopi'den helikopterle hareket ettiği hatırlatılan kararda, cep telefonundaki incelemelere göre Terzi'nin, darbenin seyri ve yapılması gerekenlerle ilgili haberleşme içinde olduğu ifade edildi.

Kararda, Terzi'nin hangi taburla Ankara'ya gidileceği, intikali sağlayacak uçağın hazır olup olmadığı, dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın alınıp alınmadığı gibi hususlarda, sanıklardan 12. Tabur Komutanı Fatih Şahin ve 16. Tabur Komutanı Volkan Yaman'a mesajlar gönderdiği anlatıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23