• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Macron'un korumalarından Lübnan Cumhurbaşkanı'na saygısızlık!

Yeniakit Publisher
2020-08-09 16:33:00 -

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut'taki büyük patlamanın ardından Lübnan'a giderek mevkidaşı Mişel Avn'la görüştü. İki lider, basın mensuplarının karşısına geçip ortak açıklama yapacaktı ki; Avn, Macron'un korumaları tarafından uzaklaştırıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki şiddetli patlamadan sonra Lübnan'a giderek mevkidaşı Mişel Avn'la görüştü. İki lider, basın mensuplarının karşısına geçip ortak açıklama yapacaktı ki; Avn, Macron'un korumaları tarafından uzaklaştırıldı.Avn, daha sonra bir kez daha müdahale edilerek kadrajdan çıkarıldı.

Beyrut Limanı'ndaki patlamadan sonra bölgeyi ziyaret eden Macron, sömürgeci söylem kullanmakla eleştiriliyordu. Macron ayrıca, Lübnan'ın iç işlerine karıştığını da kabul etmeyerek, "Çok taraflılığa ve Lübnan halkının çıkarlarına inanan Fransa rolünü oynamazsa, Lübnan'ın iç işlerine karışan İranlılar, Türkler, Suudlular ve bölgedeki diğer güçler olacak. Bu ülkelerden bazıları bunu Lübnan halkının aleyhine kendi jeopolitik ve ekonomik çıkarları için yapacak" iddialarında bulunmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

osmanlı

ben burayı sömürmüştüm hala patron benim der gibi avn eziklği elinin tersiyle itelemesi gerekirdi

Yasin

Neye müstehaksak o şekilde karşılık buluruz. Hayat.......
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23