• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lokum gibi kavurma nasıl yapılır? Kavurma tarifi ve püf noktaları

Kavurma tarifi, Kurban Bayramı'nın gelmesiyle bayram sofrası hazırlayacak olanların merak ettiği konulardan oldu. Kurban Bayramı'nın olmazsa olmazı olan et kavurmayla, sofranızda lezzetli bir yemek sunabilirsiniz. Peki, Lokum gibi kavurma nasıl yapılır? Kavurma nasıl pişirilir merak edenler kavurma tarifi haberimizde yer alıyor. İşte lokum kıvamında kavurma tarifi...

Yeniakit Publisher
2020-08-01 18:15:00 -
Lokum gibi kavurma nasıl yapılır? Kavurma tarifi ve püf noktaları

Biber, soğan ve domates gibi yardımcı malzemelerle hazırlanan et kavurma, bu bayram da bayram sofralarınızı şenlendirecek. Eve gelen bayram misafirler için özenle hazırlanan kavurmayı pilav ve ayran eşliğinde de servis edebilirsiniz. İşte, kavurma yapımı ve malzemeleri.

Kavurma nasıl yapılır?

Bayramın vazgeçilmezi kavurma ülkemizde severek tüketilen bir yemek. Vatandaşlar kavurma nasıl yapılır, pratik ve lezzetli kavurma tarifi aramalarını Google üzerinden yapıyor. İşte kurban eti ile yapılan nefis kavurma tarifi…

MALZEMELER:

1 kilogram dana kuşbaşı
1 baş orta büyüklükte kuru soğan
3 ya da 4 diş sarımsak
Bir miktar sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

İlk olarak orta büyüklükteki bir tavanın içerisine kavurmalık dana kuşbaşı etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ama sürekli karıştırarak etleri pişirmeye başlayın.

Tavadaki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında bir miktar sıvı yağ ilave edin. Ocağı kısık ateşe alın ve bu şekilde arada karıştırarak pişirmeye devam edin.

Etler pişerken ayrı bir yerde soğanları ve sarımsakları soyun. Sonrasında soğanı dörde bölün. Doğranmış soğanları ve tüm şekilde olan sarımsakları tavanın içerisine ilave edin. Etler suyunu yeniden çekene kadar tüm malzemeler ile birlikte pişirin.

Eğer etler pişmeden etlerin suyu biterse takriben yarım çay bardağı kadar kaynar su ilave edip bir süre daha etleri pişirin. Etler tamamen piştikten ve lokum kıvamına geldikten sonra içerisine bir miktar tuz ilave edip yemeği ocaktan alın ve servis edin.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kolestrolden şekere

Bir kazana tozşekeri boca edip bol şerbet elde ettikten sonra eti de katıyonuz içine, al sana lokum gibi kavurma; da ben yemem şahsen, şekerimi yükseltir.
  • Yanıtla

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı