Lokma tatlısı nasıl yapılır? Kolay hazırlanabilir lokma tarifi ve malzemeleri
Anadolu'nun farklı noktalarında sıklıkla yapılıp tüketilen lokma tatlısının tarifi, internette araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, lokma tatlısı nasıl yapılır? Kilis mutfağının lokma tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şerbetinde bulunan gül suyuyla lezzetlenen bu tatlının tarifi ve malzemeleri haberimizde...
Anadolu'nun farklı noktalarında sıklıkla yapılıp tüketilen lokma tatlısının tarifi, internette araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, lokma tatlısı nasıl yapılır? Kilis mutfağının lokma tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şerbetinde bulunan gül suyuyla lezzetlenen bu tatlının tarifi ve malzemeleri haberimizde...
Malzemeler
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı zeytinyağı
Lokma tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Toz şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynayana kadar pişirin.
Kaynamaya başladığında içine limon suyunu ve dilerseniz gül suyunu ekleyip ocaktan alın.
Şerbetin soğumasını bekleyin.
Bu esnada mayayı az miktarda şekerli suyla açın ve birkaç dakika canlanmasını bekleyin.
Unu ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlayın.
Azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Zeytinyağını tavada kızdırın.
Mayalanana kadar dinlendirdiğiniz hamuru sol avcunuza alıp sıkarak baş parmağınız ve işaret parmağınız arasından fındıktan biraz büyük bir hamur parçası çıkarın.
Hamuru zeytinyağına batırılmış tatlı kaşığı yardımıyla koparıp kızgın yağa atın.
Tavayı sallayarak pembeleşene kadar kızartın.
Yağdan aldığınız hamurları soğumuş olan şerbete atıp şerbeti çektikten sonra servis edin.
Kadın - Aile
Islak kek nasıl yapılır? Bol soslu kolay hazırlanabilir ıslak kek tarifi ve malzemeleri