• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Libya'daki kırılma noktası Wagner Rus paralı askerleri

Yeniakit Publisher
2020-02-29 13:02:00 - 2020-02-29 13:29:16
Libya'daki kırılma noktası Wagner Rus paralı askerleri

Libya'daki durumla ilgili değerlendirmede bulunan üst düzey Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili Libya'daki durumun kötüleşmesinde Rusya'nın büyük bir payı olduğunu vurguladı.

 yeniakit.com.tr 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Rus şirketi Wagner paralı askerleri Libya'da General Halife Hafter'i desteklediği için saldırılar giderek arttı. Trablus hükümeti bu kör düğümden kurtulmak için Türkiye'den yardım istedi. Türkiye ve Libya hükümeti arasında imzalanan Deniz Yetki Alanı Muhtırası da böyle bir zorunluluğun sonucu olarak ortaya çıktı. Ruslar Libya'da düşük bir risk ve yüksek kârlı bir avantaj olarak görüyor. Aslında İdlib'de olanlar ile Libya'da olanlar arasında açık bir ilişki söz konusudur. Wagner paralı askerleri bölgede bir kırılmaya yol açtı. dedi.

Bölgesel politikalar çatışıyor

Türkiye ve Rusya sadece İdlib meselesi yüzünden değil, bölgedeki diğer konularda da anlaşmıyor. Kırım'ın Rusya tarafından işgali ve Türkiye'nin bunu kabul etmemesi, Libya'daki Rus paralı askerlerinin neden olduğu karışıklık da büyük bir problem teşkil ediyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

.....

sizin alayiniz colali ve vodkali asker. iki gün verme kudururlar. bir de dagdaki tecavüzcü kadronuz pyd/ypg var. bir avuc yahudi sizi yiyip icirip besliyor. itsiniz it.

Recepali

Yine sadece müslümanlar zarar ziyanda ve kıyımda. Her zaman oldugu gibi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23