• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Libya'da taraf değiştiren Fethi Başağa için flaş hamle!

Yeniakit Publisher
2022-08-28 21:18:00 - 2022-08-28 21:19:42
Libya'da taraf değiştiren Fethi Başağa için flaş hamle!

Libya Savunma Bakanlığı Askeri Savcılığı, Fethi Başağa ve Usame Cuveyli'nin ülke dışına çıkışlarının yasaklanması talebinde bulundu.

Libya merkezli February televizyon kanalının haberine göre, Libya Savunma Bakanlığı Askeri Savcısı Tümgeneral Mesud Rahuma, Vatandaşlık ve Yabancı İşler Daire Başkanlığına yazılı talepte bulundu.

Buna göre, Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından başbakan olarak atanan Fethi Başağa ve Başbakan Abdulhamid Dibeybe'nin geçen 17 Mayıs'ta görevden aldığı Askeri İstihbarat Dairesi Başkanı Usame Cuveyli, Başağa Hükümeti Eğitim Bakanı Muhammed Abdulcelil ve Demokrasi Partisi Başkanı Muhammed Savvan'ın ülke dışına çıkışlarının yasaklanması istenildi.

Talep yazısında, Başağa ve Cuveyli'nin başkent Trablus'a yönelik saldırılardan ötürü soruşturma kapsamında olduğu da belirtildi.

Libya'daki çatışmalar

Trablus çevresinin günlerdir Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve Tobruk merkezli Temsilciler Meclisinin (TM) Başbakan olarak atadığı Fethi Başağa'ya bağlı güçlerin askeri yığınağına sahne olduğu belirtiliyordu.

Dün sabah başkentin Bin Gaşir ve Sarim bölgelerinde Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından başbakan olarak atanan Fethi Başağa'ya yakınlığıyla bilinen Libya Genelkurmay Başkanlığına bağlı "777 Tugayı" ile Başkanlık Konseyine bağlı "İstikrar Destek Birliği" arasında başlayan çatışmalar, Cumhuriyet Caddesi ve Dahra gibi kentin merkezi bölgelerine de sıçramıştı.

Libya'nın başkenti Trablus'ta iki silahlı grup arasındaki çatışmalarda ölü sayısının 32'ye, yaralı sayısının 159'a yükseldiği bildirilmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kayserili

SIHAlari goreve gonderin bu isi kokunden cozun ve bu alcaklari cehenneme gonderin

mustafa

Bu adamı ,eski başbakan iç işleri bakanıyken görevden almıştı da Ankra'nın bürokratları baskıyla tekrar bakan yapmışlardı. Buna sebep olan ,yanlış bilgilendirenler,karar verenler her kimler ise hesabı millet ve devlet adına sorulmalıdır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23