Lazanya tarifi, nasıl yapılır? Kolay ev yapımı lazanya tarifi
Evde kolayca lazanya nasıl yapılır? İşte pratik ve kolay lazanya tarifi...
İtalya'nın meşhur lezzetlerinden biri olan lazanya tarifi genellikle zor ve zahmetli bir tarif. Ancak belirli ipuçlarına dikkat edildiğinde evinizde pratik, lezzetli ve kolay lazanya pişirebilmeniz mümkündür.
Evde kolay lazanya tarifi
Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 paket lazanya
- 2 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası
- 1 adet havuç
- 2 adet sivri biber
- Yarım su bardağı su
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz, karabiber
Beşamel sos:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Karabiber, tuz
Lazanya nasıl yapılır?
Lazanya tarifi İtalyan mutfağına özgü bir tariftir. Özel bir biçimde hazırlanmış İtalyan makarnası olan lazanya tarifini en lezzetli haliyle evinizde hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz. Yapımı çok basit olan lazanya tarifi için malzemeler oldukça basit. Beşamel sosuyla hazırlanan ve kıymalı iç harcıyla göz dolduran lazanya tarifi için yapmanız gerekenleri adım adım anlattık. Peki lazanya nasıl yapılır? İşte lazanya tarifi, lazanya yapımı...
Lazanya nasıl yapılır? - Lazanya yapılışı
Kıymayı yağ ile suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar da kavrulunca salça ekleyip kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış sarımsak, doğranmış biber, rendelenmiş havuç ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyip pişmeye bırakın. Son olarak tuz, karabiber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika daha pişirin. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, unu kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca üzerine süt, karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Fırın kabını ayçiçeği yağı ile yağlayın. Lazanya yapraklarını tek yaprak halinde dizin ve üzerine beşamel sosu sürün. Sosun üzerine kıymalı harcınızı ekleyip üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Bu işlemi tüm lazanya yapraklarını dizdiğinizde tekrar edin. Kalan beşamel sosu lazanyanızın üzerine dökün ve tekrar kaşar peyniri rendeleyin. 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Lazanya için beşamel sos yapımı
Beşamel sos tarifi nasıl yapılır?
Tereyağı ve sıvı yağ küçük tencereye alınarak ısıtılır. Un yağ karışımına ilave edilerek kavrulur. Üzerine 1,5 su bardağı süt ilave edildikten sonra hızlıca çırpılır, topak kalmaması sağlanır. Tuz ve karabiber de eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Lazanya hamuru tarifi
malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 yumurta
- Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
- 1~2 yemek kaşığı su
- Tuz
Lazanya hamuru nasıl yapılır?
Unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp tuz, yumurtalar ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamur toparlanmıyorsa 1-2 yemek kaşığı su ekleyip yoğurmaya devam edin. 5-6 dakika iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. Makarna açma makineniz var ise hamurunuzu önce 1 numarada açın. Daha sonra sırayla 4-5 numaralarda da 1-2 kere açın. Son olarak en ince, yani 8 numara ile açıp inceltin ve lazanya yaprakları elde edin. Makineniz yok ise hamuru üzerine un serperek merdane yardımıyla açın. Yufka kalınlığında açıp istediğiniz büyüklüklerde kesin. Tencerede bol su kaynatın. Kaynayan suda lazanya yapraklarını 1-2 dakika haşlayıp süzgeç yardımıyla tabağa alın.