• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KYK borç erteleme nasıl yapılır? KYK borçları silinecek mi?

Yeniakit Publisher
2019-11-18 09:22:00 - 2019-11-18 09:23:31
KYK borç erteleme nasıl yapılır? KYK borçları silinecek mi?

KYK borç erteleme nasıl oluyor, öğrenim kredisi borç erteleme nasıl olur, KYK öğrenim kredisi borç erteleme nasıl yapılır? soruları KYK burs kredi başvuru sonuçlarının açıklanmasından sonra daha sık sorgulanmaya başlandı. KYK borç erteleme var mı? KYK borçları silinecek mi? KYK borç erteleme yapmak isteyenlerin yanında iş bulamadığından KYK öğrenim kredisini ödeyemeyen gençlerin KYK borçlarının silinsin beklentisi halen devam etmekte.

KYK borç erteleme nasıl oluyor, öğrenim kredisi borç erteleme nasıl olur, KYK öğrenim kredisi borç erteleme nasıl yapılır? soruları KYK burs kredi başvuru sonuçlarının açıklanmasından sonra daha sık sorgulanmaya başlandı. KYK borç erteleme var mı? KYK borçları silinecek mi? KYK borç erteleme yapmak isteyenlerin yanında iş bulamadığından Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK öğrenim kredisini ödeyemeyen gençlerin KYK borçlarının silinsin beklentisi halen devam etmekte.

E-Devlet üzerinden şifre ile kolayca gerçekleştirilebiliyor. E-Devlet sistemine TC Kimlik Numarası ve şifreyle giriş yaptıktan sonra “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü/ Kredi Geri Ödeme Erteleme Başvurusu” sayfasına giriş yapacak olan vatandaşlar, aşağıdaki adımları takip edecek;

Hizmeti açtığınızda daha önce yaptığınız bir kredi geri ödeme erteleme başvurunuz bulunmuyor ise aşağıdaki uyarı görüntülenecektir.   Daha önce yapılmış bir erteleme başvurunuz bulunmuyor, ancak erteleme başvurusu yapmak istiyorsanız aşağıdaki ekrandan “Yeni Başvuru” düğmesini tıklayarak kredi geri ödeme erteleme başvurusu yapabilirsiniz.

KYK borç erteleme başvurusu nasıl yapılır?

“Yeni Başvuru” düğmesini tıkladığınızda aşağıdaki form açılır. Formdaki iletişim bilgileri alanı e-Devlet Kapısı profilinizde doğrulanmış cep telefonu numarası, e-posta adresi, adres bilgileriniz ile doldurulmuş olarak görüntülenecektir.

İkinci adımda ise, “Borç Erteleme Talep Türü”nü seçmeniz gerekmektedir. Bunun için;
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İşsizlik Sebebiyle

Askerlik Sebebiyle

Yüksek Lisans/ Doktora Sebebiyle seçeneklerinden birini işaretlemeniz ve “İleri” düğmesini tıklamanız gerekmektedir.

“İşsizlik Sebebiyle” seçeneğini tıkladığınızda aşağıdaki bilgi mesajı görüntülenecektir. Öte yandan KYK borçlarının silinmesine ilişkin Meclis’te muhalefet partilerinin teklifleri söz konusu ancak hükümet cephesinde KYK borçlarının silinmesine yönelik henüz bir çalışması mevcut değil.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23