• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kurutma makinesi kullananlara şahane bir haberimiz var

Yeniakit Publisher
2019-04-25 09:14:00 -
Kurutma makinesi kullananlara şahane bir haberimiz var

Son yıllarda sıklıkla kullanılmaya başlayan kurutma makineleri için harika bir püf noktası açıklıyoruz.

Çamaşır kurutmak kış aylarında son derece güçtür. Evler adeta çamaşırhaneye dönüşür. Elbette, oturduğumuz ya da uyuduğumuz odada çamaşır kurutmak sağlık acısından son derece zararlıdır. Bu nedenle son yıllarda hanımlar çamaşır kurutma makinelerine rağbet göstermeye başladı.

İki önemli sorun

Çamaşır kurutma makinesi kullanan hanımlar iki sorundan sıklıkla dert eder. İlki makinede oluşan ve çamaşırlara yerleşen sıcak ütü kokusunu andıran bir kokunun varlığı, ikincisi ise kıyafetlerin makineden kırışı kırış çıkıyor olması.

Kurutucu kokusu ortadan nasıl kalkar?

Öncelikle kurutma makinenizi iyice temizleyin. Kıyafet iplerinin biriktiği bölümü elektrik süpürgesiyle çekmek işinizi fazlasıyla yarayacaktır. Arzu ettiğiniz ir esansiyel yağı mikrofiber bir beze damlatın. 5-6 damla yağ damlattığınız bezi çamaşırlardan önce makineye atın. Ardından çamaşırları yerleştirip, çalıştırma düğmesine basın. Kurutma işleminin ardından çamaşırlarınızın kokusu sizi bir hayli mutlu edecektir.

Kırışma derdine son

Kurutma makinesinden çamaşırlarınızın ütülü gibi çıkmasını ister misiniz? Bunu için yapmanız gereken çamaşırları makineye yerleştirdikten sonra makinenin içerisine 2-3 adet buz küpü eklemek. Makineye yerleştirdiğiniz buz küpleri kırışıklık sorununa çare olacaktır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23