• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kurbanlık etler dondurucuda nasıl bekletilmeli?

Kurbanlık et nasıl dondurulur? Kurban bayramı öncesinde etlerin saklanması, kırmızı etin ömrü gibi konular sıkça araştırılmaya başlandı. Özellikle kurbanlık etlerin kesildikten hemen sonra buzluğa kaldırılmasının uygun olup olmadığı merak ediliyor. Peki, kurbanlık et derin dondurucuya ne zaman kaldırılmalı?

Yeniakit Publisher
2021-07-18 14:58:00 -
Kurbanlık etler dondurucuda nasıl bekletilmeli?

Kurban bayramı öncesinde etlerin muhafaza edilmesiyle ilgili olarak konular araştırılmaya başlandı. Özellikle etlerin uzun süre buzlukta kalması için hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiği araştırılıyor. Peki, kurbanlık et ne zaman derin dondurucuya kaldırılmalı?

Kurbanlık etler dondurucuda nasıl bekletilmeli?

Kurbanlık etler kesim alanından geldikten sonra poşetlerden çıkarılmalı ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirilmeli. Et kesim alanından gelen poşetle dolaba kaldırılırsa, çürüme olacaktır. Dinlenen eti pişirebilir ya da tek pişirimlik olarak ayırıp şeffaf poşetlerle derin dondurucuya yerleştirebilirsiniz. Etler 3-4 gün buzdolabında saklanabilir. -2 derecede et 3-4 ay, -18 derecede ise 12 aya kadar saklanabilir. Kıyma ise buzlukta 3-4 ay tazeliğini koruyabiliyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23