Eğitim iş kolunda en çok üyeye sahip olan ve yetkiyi elinde bulunduran Eğitim-Bir-Sen’in şubelerinde kongre heyecanı başladı. Kongre heyecanı yaşayan ilçelerden birisi de İstanbul’un en kalabalık öğretmen nüfuslarından birini barındıran Küçükçekmece ilçesi.
YENİAKİT.COM.TR - Yıllardır Küçükçekmece’de öğretmenlik ve idarecilik yapan Yusuf Sabaz, Küçükçekmece Eğitim-Bir-Sen ilçe yönetimine genç ve dinamik bir kadroyla aday olduğunu açıkladı.
PROJE ODAKLI VE KATILIMCI SENDİKACILIK
Yusuf Sabaz; şunları söyledi:
“Küçükçekmece’de proje odaklı ve katılımcı sendikacılık yapmak için aday olduk. Bölge temsilcilikleri oluşturarak büyük bir alana yayılmış olan ilçemizdeki her okula 15 günlük aralıklarla temsilci gönderip tüm eğitim camiasıyla sürekli ve kalıcı bir bağ oluşturacağız.
Küçükçekmece’de geçmiş dönemlerde sendikamız misyonuna hizmet etmiş akil üyelerle 3 ayda bir değerlendirme toplantıları yaparak yol haritamızı hep beraber çizeceğiz.
Üyelerimizin 7 gün 24 saat ulaşabileceği, hukuki sorunlarını paylaşacağı ve mevzuat ile ilgili bilgilere ulaşabileceği danışma hattı oluşturacağız.
Ülke gündemini ilgilendiren konularda düzenli basın açıklamalarıyla eğitim camiasının görüşlerini kamuoyuyla paylaşacağız.
İdare odaklı değil üye odaklı bir sendikacılık yaparak sürekli sahada olacağız.
Şimdiye kadar birçok okul ziyaretinde bulunduk. Adaylığımız ve projelerimizin üyelerimiz arasında kaybolmuş olan sendikal heyecanı yeniden harekete geçirdiğini gördük ve bundan çok mutlu olduk. ”
www.yeniakit.com.tr