• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Küçükçekmece Belediyesi ustalarla buluştu

Yeniakit Publisher
2016-05-17 04:01:00 -
Küçükçekmece Belediyesi ustalarla buluştu

Küçükçekmece Belediyesi, klasik sanatların duayen ve genç ustalarını bir araya getiren "60 Sihirli Dokunuş” sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Beşiktaş’ta bulunan Milli Saraylar Sanat Galerisi’nde geniş ilgi gören sergi açılışına Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu’nun yanı sıra İstanbul’un çeşitli semtlerinden gelen birçok sanatsever vatandaş katıldı.

“AKADEMİ ÖĞRENCİLERİNE VE HOCALARINA TEŞEKKÜRLER”

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Besim Müftüoğlu, sergide eseri bulunan tüm sanatçıları tebrik ederek, “Bulunduğumuz bu mekan Osmanlı cihan devletinin son günleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk günlerinden bu yana kültür ve sanata ev sahipliği yapan Dolmabahçe. Geleneksel sanatlarımıza sahip çıkan bir belediye olarak biz bu değerli eserleri bu anlamlı mekanda sizlerle buluşturmak istedik. Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi öğrencilerimize ve hocalarımıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

“CUMHURBAŞKANIMIZI VE BEŞİKTAŞ’I TEBRİK EDİYORUM”

Müftüğlu ayrıca, Beşiktaş’ın şampiyonluğunu kutlayarak, “İstanbul’un en kalabalık ilçesi aynı zamanda kültür-sanatın kalbi Küçükçekmece’den sizi selamlıyorum. Cumhurbaşkanımızı, kızının nikahı dolayısıyla ilçemizde ağırladık. Kıvançla ve onurla ev sahipliği yapmaktan gurur duyduk” diye konuştu.

KÖKLÜ SANATLARDAN NADİDE ÖRNEKLER

Her biri çalıştıkları sanat dallarının ustası olan sanatçıların yeni üretimlerini aynı zeminde buluşturmayı hedefleyen sergi, klasik sanatlar açısından büyük önem taşıyor. Ustalarla buluşma serisinin beşinci sergisi olan “60 Sihirli Dokunuş” sergisinde, minyatür, hat, tezhip, ebru, cilt, katı’, çini, ahşap-sedef oyma gibi köklü sanatlarımızın nadide örnekleri yer alıyor. Ustaları ve genç sanatçı adaylarını, sanat tarihçiler, koleksiyonerler ve sanatseverler ile buluşturan sergi, Milli Saraylar Sanat Galerisi’nde 22 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilir.

‘60 Sihirli Dokunuş’ Ustalarla 2016 Buluşması Sergisi'ne eserleriyle yer alan sanatçılar ise şunlar: Abdurrahman Depeler, Ali Toy, Alparslan Babaoğlu, Arda Çakmak, Arzu Tozlu, Asiye Kafalıer Dönmez, Aydın Ergün, Ayşe Özlem Şişman, Ayten Tiryaki, Başak Çoraklı, Betül Bilgin, Davut Bektaş, Deniz Öktem Bektaş, Dilek Yerlikaya, Ebru Gülbahçe Kurban, Emel Nurhan Ogan, Faruk Taşkale, Fatma Şan, Firdevs Çalkanoğlu, Fuat Başar, Gürcan Mavili, Hakan Dağlı, Hasan Türkmen, Hüseyin Gündüz, Hüsrev Subaşı, İslam Seçen, İsmail Yiğit, Latife Aktan Özel, Leyla Arlı, Mahmut Peşteli, Mamure Öz, Memnune Birkan, Menaf Nam, Mustafa Çelebi, Nilgün Gencer, Nilüfer Kurfeyz, Nihal Tezcan, Nurten Ünver, Reza Hemmatirad, Orhan Dağlı, Sacit Açıkgözoğlu, Safiye Morçay, Salih Balakbabalar, Savaş Çevik, Selim Sağlam, Semih İrteş, Serap Bostancı Tuluk, Seyit Ahmet Depeler, Şeyma Okur, Taner Alakuş, Timur Bilir, Turan Sevgili, Yasemin Ergün, Yılmaz Eneş, Yılmaz Turan.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23