• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kriz büyüyor! Çözümü Türkiye'nin yanı başında buldular, petrolde kritik gelişme

Yeniakit Publisher
2022-05-01 07:46:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Kriz büyüyor! Çözümü Türkiye'nin yanı başında buldular, petrolde kritik gelişme

Avrupa Birliği, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Rusya'ya karşı enerji ambargosu uygulama kararı alacağını duyurmuştu. AB, petrol ve enerji krizini çözmek için ise Azerbaycan'ın kapısını çalmaya hazırlanıyor.

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Avrupa'da petrol endişesi yaşanıyor. Rusya Federasyonu'ndan petrol ithalatına getirilen yasak, AB yaptırımlarının altıncı paketindeki en önemli önlem olacak.

AB ise petrol ve enerji ihtiyacını Körfez ülkeleri, Nijerya, Kazakistan ve Azerbaycan'dan karşılamaya çalışacağını söyledi.

Petrol ve enerji krizi aşılmaya çalışılacak

AB'nin Rus petrolünü terk etme yönünde beklenen kararının açıklanmasının ardından Avrupa ülkeleri başta Azerbaycan olmak üzere Körfez ülkeleri, Nijerya ve Kazakistan'ın kapısını çalacak. New York Times'ın aktardığı bilgiye göre, Avrupa Birliği ülkelerinin önümüzdeki hafta başlarında Rus petrolüne aşamalı bir ambargoyu onaylamaları muhtemel. Planlanan ambargonun kademeli olsa da dünya petrol fiyatlarını etkilemesi bekleniyor. Bloğun daimi temsilcileri 4 Mayıs Çarşamba günü bir araya gelecek ve önümüzdeki haftanın sonuna kadar ambargonun nihai onayını açıklayacaklar.

Belirtildiği gibi, Rusya Federasyonu'ndan petrol ithalatına getirilen yasak, AB yaptırımlarının altıncı paketindeki en önemli önlem olacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kadir

Yine turkiyeyi atese atacak bir tutum rusya azerbaycana yonelecek ve rusya ile bizi kapistiracaklar Allah sonumuzu hayirla sonlandirsin

VII.Mehmet

Bunlar nasıl bir yaratık ya tam bir belalar bütün işleri karışıklık bozgunculuk şeytanlık fitne fücürluk
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23