• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koronavirüsten etkilenenleri tedavi ettiğini iddia ediyordu... Tutuklandı

Yeniakit Publisher
2020-04-07 11:24:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Koronavirüsten etkilenenleri tedavi ettiğini iddia ediyordu... Tutuklandı

Kendisini hocaefendi olarak tanıtan ve koronavirüsten etkilenenleri 200 TL karşılığında tedavi ettiği iddia edilen Fikret Gürsoy ofisinde gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Gürsoy tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul'da Fikret Gürsoy (61) sosyal medya hesaplarında kendisini, araştırmacı, yazar, şair, radyo ve tv programcısı, İstanbul'da bulunan bütün adliyelerde 20 yıldır uzman bilirkişi, olarak tanıtıyordu. Hürriyet gazetesinden Çetin Aydın'ın haberine göre Gürsoy, kendisini ayrıca “Fikret Zikret Gürsoy Hocaefendi' olarak tanıtıyordu.

Sosyal medya hesaplarında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili son günlerde yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Gürsoy'un ayrılan çiftleri barıştırdığı, büyü bozduğu, kısmet açtığı, koronavirüs korkusuyla kendisine gelenlere nedeniyle psikolojisi bozulanları 200 TL karşılığı tedavi ettiği ve bu hastalığa yakalanmamaları için dua ettiği öne sürüldü.

Bazı televizyon ve radyolarda dini programlar yapan Gürsoy, iddiaya göre SMS karşılığı dua da ediyordu.

Bazı vatandaşların Gürsoy tarafından dolandınldıklarını söyleyerek şikâyette bulunmaları üzerine Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Polis, Gürsoy'u iletişim için verdiği numaradan arayarak geçen cumartesi günü saat 15.00 sıralarında adresine gitti. Yapılan tedavinin ardından 200 TL ödeyen polis ekipleri, gerçek kimliklerini açıklayarak Gürsoy'u gözaltına aldı.

Emniyete götürülen Gürsoy hakkında, 'dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandıncılık' ve 'Tababet ve Şuabati
San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'a aykırılık suçlarından işlem yapılarak adliyeye sevk edildi. Gürsoy çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mert

aftan yırtar,ilginç olan hırsızlık ve darp işleyenler bile tutukla bırak yapılırken bunu niye içeri tıkmışlarki

Güner

Medyumluğu yani medyum diye bir ünvanla kendini tanıtıp insanlardan çeşitli nedenlerle ücret almayı yasakladılar. Fakat gel gör ki bu uyanıklar hemen tabelalarını Hoca ya da Hocaefendi şeklinde değiştirdiler. Bunu kaç sene önce yazdım. Yazım hâlâ internette duruyor. Maalesef devlet bunlarla hiç ilgilenmiyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23