• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Komünist Çin yönetimi ramazan'da uygurları rahat bırakacakmış!

Yeniakit Publisher
2016-06-02 19:47:00 -
Komünist Çin yönetimi ramazan'da uygurları rahat bırakacakmış!

Komünist Çin yönetimi zulmettiği Doğu Türkistan'ın Ramazan ayında Müslümanlar'ın dini faaliyetlerine engel olmayacağını açıkladı.

Ramazan öncesinde açıklama yapan Doğu Türkistan'da bulunan Çin Halk Cumhuriyeti yetkilileri, Çin'de dinsel ayrımcılık olmadığını ve Ramazan aktivitelerine karışılmayacağını duyurdu. Çin'in bu açıklaması Uygurlulara uyguladığı ayrımcılık ve zulümlerden dolayı orada yaşayan Müslümanlara inandırıcı gelmedi.

Uygur Müslümanlarının yaşadığı Doğu Türkistan'da bulunan Çinli yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "İslam'ın kutsal ayı Ramazan'da helal restoranların açık ya da kapalı olacağı tamamen sahiplerine bağlı olacak" denilirken, "hiçbir yurttaşın inancı ya da inanmaması sebebiyle ayrımcılık yaşamayacağı" vurgulandı.

18 yaş altındaki çocukların camiye gitmesinin yasak olduğu, kadınlara peçenin erkeklere sakalın yasaklandığı bölgede yapılan resmi açıklamaların fiili olarak ne kadar gerçekçi olduğnu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Resmi kurumlar, okullar ve iş yerlerinde Namaz kılmanın ve tesettürün yasak olduğu bölgede, Çin daha önce de Ramazan aylarında Doğu Türkistan'da oruç tutmayı yasaklamıştı. 

Kaynak:Timetürk

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23