• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kolay künefe nasıl yapılır? Künefe malzemeleri ve künefe tarifi

Kolay künefe tarifini sizler için derledik. Oldukça basit ve bir o kadar lezzetli bir künefeyi, ustasından tarifiyle evde yapabilirsiniz. Hatay usulü bir künefeyi evdeki malzemelerle, püf noktalarını uygulayarak yapmak mümkün. Peki ama künefe nasıl yapılır? Ustasından Hatay usulü künefe yapımı nasıldır? İşte künefe tarifi ve malzemeleri...

Yeniakit Publisher
2020-05-06 16:51:00 -
Kolay künefe nasıl yapılır? Künefe malzemeleri ve künefe tarifi

Ustasından evde künefe tarifini sizler için derledik. Lokantada yediğiniz gibi çıtır ve bir o kadar lezzetli bir künefe yapmak, püf noktalarına dikkat ettiğiniz sürece mümkün.

Malzemeler

  • 400 gram tel kadayıf
  • 50 gram tereyağı

Arası için;

  • 200 gram künefe peyniri

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • çeyrek dilim limon

Bu tarifi yuvarlak, çift taraflı balık tavasıyla yaptığınızda, çevirmesi daha kolay olacaktır. Fakat böyle bir tavanız çok ise, tek bir tava kullanarakda yapmanız mümkün.

Şerbeti için malzemelerin hepsini derin bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra altını kapatıp kenara alın.

Künefeyi serçe parmak boyutunda kesin. Ardından avcunuzda tel tel hale getirin ve koparın. Topaklanmamasına özen gösterin.

Tavanızı, yağın yarısı ile bolca yağlayın. Kadayıfı ikiye ayırın, birini taban, diğerini üst kısmı olacak şekilde. Yağlanmış tavanın üzerine kadayıfları yerleştirin ve bastırın. Boşluk kalmamasına özen gösterin, aksi takdirde peynir ya da peynir suyu akabilir.

Peyniri bu telkadayıflı katmanın üzerine, kenarları bir parmak boşluk kalacak şekilde, doldurun. Üzerine tekrar kadayıfı kapatıp bastırın. Boşluk kalmadığından emin olun. 

Bir tepsi ya da tavanın altıyla, daha iyi düzelebilmesi için bastırma işlemini birkaç kez tekrarlayın.

Ocağa aldığınız tavayı, 10 dakika boyunca, ara sıra kenarlarını gezdirerek kızartın. Kenarlarında kalan künefeleri, tahta bir kaşıkla, piştikçe düzeltmeyi ihmal etmeyin.

Kızaran ve rengi tutan kadayıfları 10 dakika sonunda bir tabağa alın ve kalan yapı sürüp, diğer tarafını kızartın. 7-8 dakikada, renginin değiştiğini anlarsanızda çevirebilirsiniz.

Diğer tarafı 4-5 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. İlk sıcağı çıktıktan sonrada şerbetini ilave edip, servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı