• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kokonalarda nikâh korkusu

Yeniakit Publisher
2017-10-16 08:09:00 - 2017-10-15 21:04:46
Kokonalarda nikâh korkusu

Müftülere verilecek resmi nikah yetkisine ateş püskürmesinin altında yatan şok sebebi gazeteniz Akit ortaya çıkarıyor.

HARUN SEKMEN / İSTANBUL -  Resmi nikahın yaygınlaşarak kadınların haklarının güvence altına alınmasını sağlayacak olan müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren tasarıya tepki gösteren laik kafanın amacının, “zinaya teşvik” olduğunu belirten STK temsilcileri ve araştırmacı yazarlar, tasarıdan geri adım atılmaması gerektiğini belirttiler. 

HEDEF İSLAMİ YAŞAM TARZI

Konu ile ilgili Akit’e konuşan STK temsilcileri ve araştırmacı yazarlar, “Resmî nikah ve dinî nikah ayrımı garabetine son vermeye dair yapılacak olan bu düzenlemeye laik kesimin itirazı, zinaya sinsi teşvik anlamına da gelmektedir. Müftü Nikahı” bahanesi ile Anadolu’nun ruhuna, İslam Nikahına karşı çıkanların derdi kendi yaşam tarzları değil, aksine Müslümanların izzet ve iffet üzere kurulu yaşam tarzıdır” ifadelerini kullandılar. 

ZİNAYA ZEMİN HAZIRLIYORLAR

Yeni Nizam Yeni İnsan Derneği (YENİN-DER) Başkanı Burak Çileli, seküler kafanın bu milletin bütün değerlerine karşı aleni bir savaş yürüttüklerini belirterek, “Bugüne kadar uygulamada, resmî nikah ve dinî nikah ayrımı garabetine son vermeye dair yapılacak olan bu düzenlemeye laik kesimin itirazı, zinaya sinsi teşvik anlamına da gelmektedir” şeklinde konuştu. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sağlıklı bir evliliğin nesil emniyeti için büyük bir önem arz ettiğine dikkat çeken Çileli, “Bir millet için en esaslı meselelerden biri olan nesil emniyetine karşı suikast anlamına gelen bu itirazlar, akıl alır gibi değil” ifadelerini kullandı.

Bir milletin ayakta kalmasının olmazsa olmaz şartlarından birinin “nikah” olduğunu kaydeden Çileli, ne sebeble olursa olsun nikaha yönelik düşmanlık beslemenin ve karşıt açıklamalar yapmanın gayri ahlaki ilişkilere zemin hazırlayacağı tehlikesini de vurguladı.

DÜŞMANLIKLARI AİLE YAPIMIZA

Araştırmacı yazar Ercan Çifci ise müftülerin kıyacağı resmi nikaha düşmanlık yapanların bu milletin ruh köküne kezzap dökmeye çalışanlar olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Müftü Nikahı” bahanesi ile Anadolu’nun ruhuna, İslam Nikahına karşı çıkanların derdi kendi yaşam tarzları değil, aksine Müslümanların izzet ve iffet üzere kurulu yaşam tarzıdır. Çünkü Anadolu kokan aile tipi sağlam kaldıkça Batıcılar, ülkemizin gençlerini istedikleri gibi fuhşiyata sürükleyemeyecek, şu veya bu ad altında birtakım müptezellere peşkeş çekemeyecektir. Açık ve net olarak müftü nikahına karşı olanlar, aslında ellerinden kayıp giden Anadolu ailesine üzülüyorlar. Korkuyorlar!.. Çünkü edeb sahipleri görünmeye başladığında edepsizler kaçacak delik arar.” 

NİKÂH EŞE SAYGIDIR

Nikahın bir yaşam tarzı meselesi olduğuna vurgu yapan Çifci, şöyle devam etti: “Herhangi bir inanca yahut görüşe mensup bir kimse, nikah ile aslında eşine karşı büyük bir saygı göstermiş ve ona değer vermiş olur. Çünkü nikah akdi, erkek ve kadın birlikteliklerinin cemiyet içerisinde meşru hale getirilmesi demektir. Nikaha karşı olmak yahut herhangi bir şekilde insanların kendi aralarındaki nikah akdine karışmak tam bir yobazlık ve kendini bilmezliktir. ‘Kim nikahını kime kıydırıyorsa kıydırsın, isterse hiç kıydırmasın’ liberal görüşü çerçevesinde bir yaşam tarzı oluşturmuş insanlar, bir bakıyorsunuz Müslümanların yaşam tarzına karışıyor. Oysa bu tipler rahat olsunlar. Müftüler magazin sayfalarına kadar taşmış ‘birlikte yaşam’ adını verdikleri pespayeliklere karışmayacaklar.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23