• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Kitaplarım bile kül oldu'

Yeniakit Publisher
2016-01-21 02:39:07 -
'Kitaplarım bile kül oldu'

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki PKK saldırılarının ardından evinin son halini gören aile yaşanan olaylara tepkili. 6 çocuk babası Ahmet K. açlıktan hayvanlarının telef olduğunu söyledi. Evin sınavlara hazırlanan çocukları ise kitaplarının bile kül olduğunu dile getirdi...

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki PKK saldırılarında çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelen aile yaşanan olaylara tepkili. Evleri hasar gören 6 çocuk babası Ahmet K. çocukları ve aynı evi paylaştığı kardeşleriyle yakınlarının yanına yerleşmek zorunda kaldı.

Olaylar nedeniyle 18 hayvanının da açlıktan telef olduğunu ifade eden Ahmet K, "Evimiz kül, hayvanlarımız telef oldu. Evimiz yok dışarıda kaldık" dedi. Al Jazeera'da yer alan habere göre; YGS'ye hazırlanan Hacer ise "Bu nasıl bir insafsızlık? Ders çalışacağımı ne evimiz ne de kitabımız kaldı" dedi. Hüseyin ise "Gördüğünüz gibi ne çalışma imkanımız ne de evimiz kaldı. Kitaplarımız kül oldu. Yenilerini nasıl alacağımı bilemiyorum" siye konuştu.

Ahmet K, yaşanan tüm olayların sona ermesini ve huzurun hakim olmasını istediğini anlatarak, "Bizler okula gidemedik cahil kaldık ama çocuklarımın kardeşlerimin okula gitmesini, okumasını istiyorum. Çocuklarımız da bizim gibi cahil kalmasın. Bizim başımıza gelenler son olsun başkaları bu sıkıntıyı yaşamasın" ifadelerini kullandı.

Ahmet K'nın aynı evde yaşayan kardeşi Hacer K, YGS sınavına hazırlandığını ancak kitaplarının ve yaşadıkları evin yandığını söyledi.

"Bu nasıl bir insafsızlık? Ders çalışacağımı ne evimiz ne de kitabımız kaldı" diyen Hacer K, ders çalışacakları bir evlerinin dahi kalmadığını kaydetti.

Ahmet K'nın kardeşi Hüseyin K. ise üniversite sınavına hazırlandığını ancak evlerinin yanması nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi.

Yaşanan olaylar nedeniyle bir aydır ders çalışamadığına işaret eden Hüseyin K, "Gördüğünüz gibi ne çalışma imkanımız ne de evimiz kaldı. Kitaplarımız kül oldu. Yenilerini nasıl alacağımı bilemiyorum" diye konuştu.

Bu tür olayların olmasını istemediklerini vurgulayan Hüseyin K, üniversite sınavını kazanıp, eğitimini sürdürmek istediğini sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23