• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kırım'ı işgal eden Rus askerleri camiye baskın düzenledi

Yeniakit Publisher
2016-05-16 18:30:00 -
Kırım'ı işgal eden Rus askerleri camiye baskın düzenledi

Rusya'nın Kırım Müslümanlarına karşı tavrı devam ediyor. Kırım, iki gün önce başlayan baskınlarda gözaltına alınan Müslüman Kırımlıların tutukluluk süreci uzatılırken Rus askerleri, Kırım’da bir camide arama düzenledi.

Kırım Tatar Milli Kurultayı Merkez Seçim Komitesi Başkanı Zair Smedlâyev, 13 Mayıs akşam saatlerinde Rus kolluk kuvvetlerinin Karasupazar’ın Muşaş (Vişennoye) köyünde bulunan camide arama düzenlediğini bildirdi.

Smedlâyev, “Şimdi Karasupazar Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı Mustafa Asaba’nın bildirdiğine göre, Muşaş köyündeki camide arama yapılıyor. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov’un verdiği bilgi doğrulandı. Demek ki, büyük çaplı provokasyonlar devam edecek” diye belirtti.

Daha önce KTMM Başkanı Refat Çubarov, önümüzdeki günlerde Karasupazar (Belogorsk) ve Bahçesaray bölgelerinde Kırım Tatarlarının evlerinde toplu aramalar düzenlenme ihtimalinin olduğunu bildirdi.

Çubarov, “Bu mesajımın doğru olmayabileceğinin farkındayım ama bu rahat bir şekilde “Allah’a şükür” diyebileceğim ve bu zor zamanda size verdiğim yeni endişeler için özür dileyeceğim bir durum olacak. Bu günlerde, birbirinize daha dikkatli ve özenli olun, lütfen” diyerek açıklamasına devam etti.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde, Kırım Tatarlarının toplu olarak yaşadıkları Hanlar Çayırı (6. Mikrorayon) mahallesinde, 12 Mayıs tarihinde 5 Kırım Tatarın evinde ve Kırım Tatarlarına ait Karavansaray Kafe'de arama yapıldı. Aramalar sonrasında Zevri Abseitov, Remzi Memetov, Rüstem Abiltarov ve Enver Mamutov olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

6 Mayıs tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Akmescit’in Molodöjnoye kasabasında Rus kolluk kuvvetleri, camiye Cuma namazı sonrası baskın düzenleyerek 100’den fazla Müslümanı zorla alıp götürdü.

Bahsi geçen kişiler, Rusya’da yasak olan Hizb-ut Tahrir örgütüne üye olmakla suçlanıyor.

Kaynak:HAKSOZHABER

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23