• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kim Jong-un'u tehdit ettiler! 'Onu yakalayacağız'

Yeniakit Publisher
2018-12-14 18:24:00 -
Kim Jong-un'u tehdit ettiler! 'Onu yakalayacağız'

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un Güney Kore'ye düzenleyeceği ziyaret öncesi halk sokaklara döküldü. Güney Koreliler, Kim Jong için "Onu yakalayacağız" yönünde tehditler savurdu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un Güney Kore lideri Moon Jae-in’i Seul’de ziyaret etme planı, Güney Koreliler tarafından tepkiyle karşılandı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un Güney Kore lideri Moon Jae-in’i Seul’de ziyaret edeceği tartışmaları ülkenin gündemine oturdu. İki Kore’nin uzlaşma sürecinde Kim yönetimi 2018'de Seul'e diplomatik ziyaretin söz konusu olduğunu söyledi. Fakat belirlenmiş bir tarih henüz yok.

Bu habere tepki gösteren birçok Güney Koreli ziyareti protesto etmek için sokaklara döküldü. Eylemciler, Kim'in 'cezalandırılması' için Seul’e ayak basar basmaz tutuklanması gerektiğini söylüyor.

"Onu yakalayacağız"

Güney Kore’de aşırı sağcı Kore Vatanseverler Partisi lideri Ji-yeon, “[Kim] bizim topraklarımıza adım atar atmaz onu yakalayacağız ve ardından başına gelenlerin sorumluluğunu kimse üstlenemeyecek.” dedi. Seul polisi ise, bu iddialar hakkında yorum yapmayı reddetti.

Pyongyang’da eylülde yapılan zirvede Kim, Moon’a Seul’ü ‘en yakın zamanda’ ziyaret edeceğini söylemişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bunun ardından, Kuzey Kore yetkilileri önce bu yıl içinde ziyaretin gerçekleşeceğini duyurmuş daha sonra ise yakın bir tarihte görüşmenin planlarında olmadığını belirtmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23