• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu’ndan çirkeflik

Yeniakit Publisher
2013-10-29 20:51:51 - 2013-10-30 07:58:19
Kılıçdaroğlu’ndan çirkeflik

CHP’nin Tandoğan Meydanı’ndaki alternatif 29 Ekim kutlaması, AK Parti karşıtı mitinge dönüştü. Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a yönelik sarf ettiği sözle büyük bir çirkefliğe imza attı.

RAMAZAN ALKAN / ANKARA - CHP, İP ve diğer marjinal sol grupların Ankara Tandoğan Meydanı’ndaki alternatif 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması Ak Parti karşıtı mitinge döndü. Ulusalcıların iştirak ettiği kutlamalarda, İşçi Partililer ve CHP’liler karşı karşıya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında İşçi Partililerin alanı terk ettikleri görülürken, birçok katılımcı organizasyondan şikâyetçi oldu. Kutlamalara sol grupların çekişmesi damga vurdu.

CHP-İP KAVGASI

Ulusalcı grupların günler öncesinden duyurusuna başladıkları ‘Cumhuriyet’in 90. yılında Cumhuriyet buluşmaları’ gösterisine katılımlar beklentileri karşılamadı. Etkinliğe CHP, İP, TGB, ADD, ÇYDD, HKP ve HEPAR’ın yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü katılırken, organizasyon hataları katılımcıları çileden çıkardı.

Kutlamalarda binlerce kişi yer alırken, sol gruplar arasında çekişmeler etkinlikleri gölgede bıraktı. Maoist Doğu Perinçek’in Genel Başkanı olduğu İP’in üyeleri ile  CHP’liler arasında yer yer tartışmalar çıktı. İP’li genç bir bayan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında platforma yürüyerek, Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. “Yazıklar olsun” diyerek tepkisini dile getiren İP üyesi bayan, daha sonra görevliler tarafından karga tulumba meydandan uzaklaştırıldı. Öte yandan İP üyelerinin Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında meydanı boşalttıkları görüldü.

KUTLAMA AK PARTİ KARŞITI MİTİNGE DÖNDÜ

‘Cumhuriyet buluşması’ adı altında yapılan kutlamaların Ak Parti karşıtı bir eyleme dönüştüğü gözlendi. Etkinlikte sıkça Ak Parti aleyhine sloganlar atılırken, Cumhuriyet’in 90. yılı ikinci planda kaldı. Kutlamalara katılanların arasında lise ve ilkokul öğrencilerinin çokluğu dikkat çekti. Marjinal gruplar arasında yer alan öğrencilerin “İsyan, devrim, özgürlük” sloganları atması gençlerin nasıl marjinalleştirildiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Tandoğan Meydan’ındaki grup içerisinde kadın katılımcıların fazla olduğu gözlendi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇİRKİN SÖZLER

Ankara Tandoğan Meydanı’nda partisinin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı programında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a hakaret etti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan için “Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen vapurlardaki kadınları dikizliyor” dedi.

KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN’A HAKARET ETTİ

Cumhuriyet’in 90. yılında Ankara’da gerçekleşen kutlamalara Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için söyledikleri damga vurdu. Başbakan’ı toplumsal hayata müdahale etmekle suçlayan Kılıçdaroğlu, “Bir diktatör var. Kadınların kaç doğum yapacağına o karar veriyor. Ne zaman, nasıl doğum yapacaklarına o karar veriyor. Hamile kadınların sokağa çıkmamasını öneriyor. Daha garip bir şey, Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen vapurlardaki kadınları dikizliyor. Bu nasıl bir ruh ve ahlak anlayışıdır?” ifadelerini kullandı.

ODTÜ OLAYLARINI SAVUNDU

Gezi Parkı olaylarında sokakları savaş alanına çeviren ‘çapulculara’ ise övgüler yağdıran Kılıçdaroğlu, “Mücadele eden gençlerimize sesleniyorum; sizler sevgili gençler bir diktatörü dize getirdiniz. Gezi olaylarında o diktatörün fiyakasını alaşağı ettiniz. Size yürekten teşekkür ediyorum” diyerek Gezi olaylarına olan hayranlığını dile getirdi. ODTÜ olaylarını da savunan Kılıçdaroğlu, “Üniversiteler üzerine baskı kuruyorlar. Ortadoğu Teknik Üniversitesi, onurumuz olan bir üniversite. Her Ortadoğulu bir Yörük Ali Efedir. Herkes böyle bilsin” şeklinde konuştu.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23