• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Keşkül nasıl yapılır? Keşkül tarifi

Yeniakit Publisher
2021-11-01 21:44:00 -
Keşkül nasıl yapılır? Keşkül tarifi

Osmanlı zamanlarında “Keşkül-i fukara” olarak adlandırılmış bu lezzeti deneyin.

Osmanlı zamanlarında “Keşkül-i fukara” olarak adlandırılmış bu lezzeti deneyin. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 su bardağı çekilmiş badem
1 paket vanilya

Yapılışı

Nişasta ve su dışındaki bütün malzemeleri bir tencereye ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Su ve nişastayı da küçük bir kasede karıştırın ve tencereye ilave edin. Tatlınız piştikten sonra kaselere eşit olarak koyun. Keşkül tatlınızı bir bir süre dinlendirip servis edebilirsiniz.

 


 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23