• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kendi göbeğimizi keseriz

Yeniakit Publisher
2016-05-01 07:12:00 - 2016-05-01 07:08:59
Kendi göbeğimizi keseriz

Kendi göbeğimizi keseriz

HABER MERKEZİ / İSTANBUL Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülke genelindeki 151 şubesi, 129 öğrenci yurdu ve 20 bin öğrencisiyle İlim Yayma Cemiyeti’nin, bugün 78 milyonun tamamına hizmet ettiğini belirterek, “Sizler bu çalışmalarınızla milletimizin umudu oldunuz. Sizler bu ülkenin hayat damarlarının kurutulmaya çalışıldığı bir dönemde millete güç ve kuvvet verdiniz” dedi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İlim Yayma Cemiyeti’nin 65. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni ve 61. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, terör konusunda ABD’nin ikircikli tavrına dikkat çekerek, “Biz PYD/YPG terör örgütü diyoruz, ABD Savunma Bakanı ayrı, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ayrı şey söylüyor. Öyleyse bu millet kendi göbeğini kendisi kesecektir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, ABD’nin dış politikadaki ikircikli tavırlarını hatırlatarak Obama yönetimini eleştirdi. Paralel Yapı ile sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Erdoğan, örgüt elemanlarının PKK ve Ermeni örgütlerinin yandaşları ile kol kola girerek Türkiye aleyhine slogan attıklarını ifade etti.

TÜRKİYE’NİN EN KÖKLÜ STK’SI

İlim Yayma Cemiyeti’nin Türkiye’nin en köklü STK’larından biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına cemiyetin kuruluşunda rol alan 68 hayırseveri yâd ederek başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli bilinci ve şuuru yükseltmek için ter döken mesai harcayan tüm kardeşlerime şimdiden şükranlarımı sunuyorum” dedi. “İlim Yayma Cemiyeti’nin tarihi, bu aziz milletin öz evlatlarının hikâyesidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet bugün, bir dönem öz yurdunda parya muamelesi görenler, özgür, başı dik ve vakur bir şekilde her alanda ‘Biz de varız’ diyorsa, bu başarıda sizlerin çok büyük katkısı var” dedi. 

‘KUT’UL AMARE’ ABİDEVİ ZAFER
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kut’ül Amare, bu milletin Avrupa ülkeleri tarafından ‘hasta adam’ olarak ilan edildiği, topraklarının paylaşıldığı, beka mücadelesi verdiği kritik bir dönemde kazandığı abidevi bir zaferdir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paralel Yapı ile sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, “Yalanın envai çeşidi şu anda onlarda var. Çünkü onlar da takiyyeci. Bunu da başarıyla yürütüyorlar. İşte bakın şu anda çok ciddi bir kısmı cezaevlerinde, bir kısmı kaçtı gitti. Dedik ya inlerine gireceğiz, girdik ve giriyoruz. Bu ten bu canda oldukça bu ümmete ihanet eden kim olursa olsun bunların üzerine sonuna kadar gideceğiz” dedi. 

PARALEL YAPI PKK’NIN İZİNDE

Bölücü terör örgütü mensupları ve destekçilerinin  Türkiye’nin aleyhindeki her fırsatı değerlendirdiğine vurgu yapan Erdoğan, “Paralel Devlet Yapılanması dediğimiz ihanet şebekesinin mensupları da bunu yapıyor. Aynı saftalar, hiç farklılık yok. Gittiğimiz ülkelerde bu acı gerçeği bizzat gördük. Böyle bir parayı bunlar bu ülkelere nasıl aktardılar, nereden buldular, nasıl buldular? Onun için çok çalışacağız, yanlışımızı telafi etmek durumundayız” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Bölücü örgütün paçavralarını taşıyanlar, Ermeni örgütlerinin yandaşları ve Paralel Yapı’nın elemanları yan yana, omuz omuza, kol kola, ülkemizin aleyhine slogan atıyorlar” dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise, “1950’ye kadar toplum kendini ifade edecek dernek bulamıyordu. 1950 sonrası gelen hürriyet havası içinde toplum kendini ifade ediyor. Prangalı, mankurt kafa şeklinde yetiştirilmek istenen toplum, kendini buluyor ve ayağa kalkıyor. Bu inşallah böyle devam edecek ve toplumun önü kesilemeyecek” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da İlim Yayma Cemiyeti’nin Türkiye’de kurulan bütün hayır kurumlarının anası  olduğunu söyledi.

2023’TE DIŞA BAĞIMLILIK BİTECEK

Tuzla Sedef Tersanesi’nde düzenlenen Amfibi Hücum Gemisi’nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin savunma sanayiinde dışa bağımlılığı, hamdolsun her yıl biraz daha azalıyor. 2002 yılında yüzde 80 civarında olan dışa bağımlılık oranımızı bugün yarı yarıya azaltmış, yüzde 40’lar seviyesine düşürmüş durumdayız. Hedefimiz inşallah 2023 yılında ülkemizin savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmaktır” dedi.

ABD’LİLER İKİRCİKLİ TAVIR SERGİLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, ABD’nin terör konusundaki ikircikli tavrına dikkat çekerek, “Biz ‘PYD /YPG terör örgütüdür’ diyoruz. Amerika’dan Savunma Bakanı ayrı şey söylüyor, sözcü ayrı şey söylüyor. Diyor ki; ‘YPG’yi, PYD’yi terör örgütü olarak kabul etmiyoruz.’ Bu nasıl bir şeydir? Kendileriyle konuştuğumuzda bize artık farklı konuşuyorlar ama bakıyorsunuz ki sırtımızı dönüyoruz, bunlar farklı şeyler söylüyorlar. Öyleyse bu millet kendi göbeğini kendisi kesecektir. Başka bunun çaresi yok” şeklinde konuştu. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün katıldı.  

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23