• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kemal Kılıçdaroğlu'nun gizemli ziyareti sonrası CHP karıştı!

Yeniakit Publisher
2019-12-14 10:49:00 -
Kemal Kılıçdaroğlu'nun gizemli ziyareti sonrası CHP karıştı!

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP ile ittifak kuran CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ’den hüküm giyen eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da içinde bulunduğu İstanbul Platformu’nun salı buluşmalarına katılması partiyi karıştırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, FETÖ’ye yardım suçundan mahkûm olan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu’nun başını çektiği İstanbul Platformu’nun konuğu olması partide eleştirilere neden oldu.

14 yıldır her ayın ikinci salı günü siyasetçi ve akademisyenleri ağırlayan İstanbul Platformu’nun 10 Aralık Salı günü Çengelköy Yakamoz Restoran’da düzenlenen toplantısının davetlileri Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu’ydu. İlk tepkiyi veren Parti Meclisi (PM) Üyesi İlhan Cihaner, Kılıçdaroğlu’na “Hüseyin Avni Mutlu, kumpas davaları, Hrant Dink cinayeti ve Gezi zamanının İstanbul valisidir. FETÖ’cü yapılanmaya ‘bilerek isteyerek yardımcı olmak’ suçundan mahkûm olmuş birisidir” diyerek tepki gösterdi.

Cihaner’in paylaşımına yüzlerce yorum yapılırken, CHP’li avukat Belçim Acka Niran, “CHP Genel Başkanı’nın böyle bir adamla ne işi olabilir” dedi.

Partililerden Ayhan Erdoğdu ise “Mesele sağcıyla görüşmenin ötesinde bir durum” dedi. Murat Kilit de, “CHP sırtındaki KK ve ekibi yükünden kurtulmadan ülkenin doğrulması mümkün değil” paylaşımını yaptı.

Ne değişti?

CHP’liler, Kaftancıoğlu’nun 2013'te attığı bir tweeti de paylaştı. Kaftancıoğlu'nun, Gezi olayları sırasında o dönem İstanbul’u yöneten Mutlu’yla ilgili olarak “Adı Hüseyin Avni olandan korkacaksın” diye yazdığı ortaya çıktı. Çok sayıda partili sosyal medyadan ‘ne değişti de Hüseyin Avni Mutlu ile bir araya geldiniz” diye tepki gösterdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Mayıs konuğu Ekrem İmamoğlu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da İstanbul Platformu’nun 21 Mayıs’ta düzenlediği toplantının konuğu olduğu ortaya çıktı. İmamoğlu’nun toplantı sonrası İstanbul Platformu’nun toplantılarına ev sahipliği yapan Çengelköy Yakamoz Restoran’ın çıkışında çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü. Her toplantı sonrası katılımla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan İstanbul Platformu’nun Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ile yapılan toplantı sonrası fotoğraf paylaşmaktan kaçınması dikkat çekti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

celil yağmuroğlu

BU DEVLETİ VE MİLLETİ BİTİREN VE BİTİRECEK OLAN TEK ŞEY ,,TÜRKİYE'NİN BİZLERE DAYATILAN YABACI KANUNLARIDIR..AVRUPA BUNDAN ÇOK MEMNUN..İÇİMİZDEKİ HAİNLERİN KANUNLARIDIR..

SOKAĞIN SESİ

NE ŞAŞIRIYORSUNUZ? 2011 DE PARTİDE DİZAYN YAPAN YÖNETİMİ DEĞİŞTİRENLER KİM? KEMAL İ GETİRENLER VE 9 SEÇİMDE YENİLDİĞİ HALDE GİTMESİNE MÜSADE ETMİYENLER KİM? KENDİ İRADENİZ YOK! ONLAR NE DERSE O OLUR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23