• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kemal Kılıçdaroğlu koltuğa muhalifler kapıya!

Yeniakit Publisher
2019-11-26 09:28:00 - 2019-11-26 09:29:09
Kemal Kılıçdaroğlu koltuğa muhalifler kapıya!

CHP içerisinde değişim isteyen tüm isimleri disiplin sopasıyla susturan Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini eleştiren muhaliflere ise göz açtırmıyor. CHP’yi başarısızlıkla suçladıkları için Emine Ülker Tarhan, Süheyl Batum, Dilek Akagün Yılmaz ve Öztürk Yılmaz’ı partiden atan Kılıçdaroğlu, “Seçimlerde FETÖ ile ortaklık yaptık” diyen Birgül Ayman Güler ile “CHP FETÖ’ye teslim oldu” diyen Yılmaz Ateş’i de partiden ihraç ettirdi.

 Muhammed Uzun  İstanbul 

AK Parti karşısında girdiği her seçimi kaybeden, okyanus ötesinden postalanan yalan belgeleri kürsüden sallayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘diktatör’ olarak nitelendiren koltuk sevdalısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP içerisinde kendine muhalif olan isimleri sürekli susturmayı başardı. Kılıçdaroğlu’nun oluşturduğu tek adam düzeninde son kurban Muharrem İnce oldu.

Sarıgül’ü harcadı

Kılıçdaroğlu, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için CHP’nin adayının Mustafa Sarıgül olduğunu açıkladı. Parti içi muhalefette kendisinden başarılı ve daha etkin olan Sarıgül ise girdiği yerel seçim yarışını kaybetmesiyle Kılıçdaroğlu’na yönelik etkili muhalefet yapabilme şansını kaybetti. Kılıçdaroğlu’na özellikle 16 Nisan referandumundaki mağlubiyetinin ardından parti içindeki muhalefetin dozajını artıran isimlerin başında Muharrem İnce geliyordu. Kılıçdaroğlu, kendine muhalif bir ismi bu kez Cumhurbaşkanlığı seçiminde öne sürdü. Bu hamlesiyle sürekli karşısına çıkan İnce tehdidin önünü kesip koltuğunu sağlama alan Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’daki ağır yenilginin tüm faturasını da İnce’nin omuzlarına yükledi. Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinin ardından kendisini devirmek için Muharrem İnce’ye destek veren il örgütlerinden intikamını da 6 ay sonra aldı.

İnce’ye kumpas

İnce’nin son umudu olan İstanbul adaylığında ise Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun isminin açıklanması; Muharrem İnce’yi aday gösterilmeden seçimin kaybedeni haline getirdi. Her fırsatta karşısına çıkan İnce’yi kendisine tehdit olarak gören Kılıçdaroğlu bu sefer de kirli bir tezgahı devreye soktu. 36. Kurultay’da rakibi olan Muharrem İnce’yi kendi tabanına karşı zor durumda bırakmak için “Külliye’den icazet alan kişi” iddiası gündeme geldi. Ancak Kılıçdaroğlu’nun ‘Külliye’ye CHP’li gitti’ yalanı elinde patladı.

Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin yanı sıra kendisine sert eleştirilerde bulunan partinin ulusalcı isimlerini disiplin mekanizmasını kullanarak partiden temizledi. Emine Ülker Tarhan, Süheyl Batum, Dilek Akagün Yılmaz ve Birgül Ayman Güler disipline verilen isimlerdi. Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ise, partisini FETÖ’yle ilişkisini eleştirdiği için ihraç edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

PKK’ya laf yok!

Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP ile işbirliği yapan CHP, teröre karşı duran isimleri de siyasetin dışına attı. CHP Tunceli İl Başkanlığı’nı yapan Ali Rıza Güder, 2017 yılında, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle düzenlen programda, PKK’lı teröristlerin şehit ettiği Necmettin öğretmenle ilgili konuşmasında PKK’ya sert eleştirilerde bulunarak bu toprakları terk etmelerini istemiş ve bu konuşmanın ardından partiden ihraç edilmişti.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ihsan

ke mal diktatör değilmi

Tata Tonga

Partiler şeffaflaşmalı. Bu konuda hükümet yasa çıkarmalı. Parti toplantıları be tüm parti faaliyetleri halka açık olmalı. Gizli toplantılar yasaklanmalı...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23