• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kedisi yüzünden işten çıkarılmıştı! Çinli öğretmen davayı kazandı

Yeniakit Publisher
2022-08-18 22:48:00 -
Kedisi yüzünden işten çıkarılmıştı! Çinli öğretmen davayı kazandı

Çin'de, çevrimiçi ders verirken kedisi kamera önüne geçtiği için işten çıkarılan öğretmen, açtığı davayı kazandı.

Çin'de, Haziran 2021'de çevrimiçi ders verirken kedisi beş kez kamera önüne geçtiği için işten çıkarılan Luo isimli öğretmen, açtığı davada 6 bin ABD doları kazandı.

BBC'nin haberine göre, çevrimiçi eğitimleri düzenleyen teknoloji şirketi, kedi ekranda gözüktüğü için öğretmeni işten çıkardı.

Tazminatı kabul etmediler

Guangzhou Daily'de yer alan haberde, öğretmenin, ders sırasında "öğretim dışı" faaliyetler yapması ve daha önceki bir derse 10 dakika geç başlaması nedeniyle atıldığını belirtti. Öğretmen ise, işten çıkarılma kararı hakkında tahkime başvuru yaptı ve davayı kazandı. Fakat şirket, öğretmenin haksız yere işten çıkarılması ile ilgili tazminat talebini reddetti ve mahkemeye itirazda bulundu.

Guangcou Tienhı Halk Mahkemesi'nden yargıç Liao Yacing, işverenlerin çalışanlardan evden çalışmasını talep etmesi durumunda, ofiste çalışıyormuşcasına beklentilere sahip olmamaları gerektiğini belirtti. Yargıç, "İşveren kuralları yalnızca yasalara uymakla kalmamalı, bunun yanı sıra adil ve makul olmalı." ifadelerini kullandı.

Öğretmen Luo, kedinin görünmesi üzerine işten çıkarılması ile ilgili açtığı davada, 40 bin yuan (6 bin ABD doları) kazandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

algi-kurgu propaganda isleri d.turkistandaki zulmü perdeleyemez katil emperyalist cini normal yapmaz

.......
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23