Kayseri mutfağından çıkan güzel görünümlü, pratik şerbetli Nevzine Tatlı tarifi.
Kayseri mutfağından çıkan güzel görünümlü, pratik şerbetli Nevzine Tatlı tarifi.
Malzemeler
Şerbeti için malzemeler;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- Yarım su bardağı üzüm pekmez
Hamuru için malzemeler;
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 g oda ısısında tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı tahin
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 paket kabartma tozu
Tatlımızın öncelikle şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatalım. Kaynattıktan sonra içerisine pekmez ekleyerek soğumaya bırakalım. Hamuru için tereyağı, sıvı yağ, tahin, sirke, süt, ceviz içi ve kabartma tozunu güzelce karıştıralım. Kontrollü bir şekilde unu ilave edelim ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Yağlanmış tepsimize üzerine çizikler atarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirelim. Sıcak olan tatlımızın üzerine soğumuş şerbeti eşit şekilde dökelim. Üzerine isteğiniz üzerine tahin ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.