• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katılım bankaları dijitale odaklandı! Performansları da müşterileri de arttı

Yeniakit Publisher
2020-01-09 11:49:00 - 2020-01-09 11:49:27
Katılım bankaları dijitale odaklandı! Performansları da müşterileri de arttı

Faiz hassasiyeti olan yatırımcılara hitap eden katılım bankaları dijitalleşmeyi merkeze alıyor. Söz konusu bankalar, akıllı uygulamalarıyla hem hizmet kalitelerini artırıyor hem de müşterilerine yenilerini ekliyorlar.

Üreticileri ve tüccarları fonlayan; birikimleri ekonomiye kazandıran katılım bankaları tarafından yeni nesil sistemlerle müşteri ağını devamlı genişletiyor. Zira bu sistemler sayesinde birkaç dakikada para transferi gerçekleştirilebiliyor, fatura ile vergi ödemeleri yapılabiliyor.

Dijitalleşmeye yönelerek işlem maliyetlerini azaltan, zamandan tasarruf ettiren katılım bankalarınca geliştirilen inovatif uygulamalar şöyle:

Hayatı kolaylaştırıyor

-Albaraka Türk, 2014’te başlattığı inovasyon yolculuğuna Alneo’yla devam ediyor. KOBİ’lere ve müşterilerine yönelik yapay zekâ destekli platform, üye iş yerlerinin POS cihazı kullanmaksızın tüm kredi kartlarından zaman ile mekândan bağımsız doğrudan ödeme almalarına imkân tanıyor. Alneo, tüketicilerin diledikleri kredi kartını kullanarak ürün alıp satmalarını da mümkün kılıyor.

Albaraka Türk, son dönemde mobil hizmetleriyle öne çıkıyor. Bu hizmetler fatura, vergi ve kredi kartı ödemelerini kolaylaştırıyor.

Uygulamalarıyla takdir topluyor

-Kuveyt Türk, Senin Bankan uygulamasıyla ön planda. İnternete girip form dolduranlar uygulamadan yararlanabiliyorlar. Taşıt ile konut finansmanı sağlayan ayrıca Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) müracaatlarını alan Senin Bankan’dan ücretsiz EFT ve havale işlemleri gerçekleştirilebiliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Akıllı telefonu POS’a dönüştüren CebimPOS sistemi ise takdir topluyor. Öyle ki sistem sayesinde KOBİ’ler alacaklarını süratle tahsil edebiliyor.

Kuveyt Türk, yapay zekâdan da faydalanıyor. Manuel, birbirinin tekrarı faaliyetleri yazılım robotlarına yaptırıyor. İlaveten API Market Platformu’na güç katmayı planlıyor. Zaman içerisinde kredi kartı borcu ödeme, cep telefonu kontör yükleme, sanal POS yönetimi gibi servislerin platforma eklenmesi öngörülüyor.

Kayıtdışılığı azaltıyor

-Vakıf Katılım’ın MobildePOS ürününe övgü yağıyor. İşletme sahipleri veya çalışanları tarafından NFC özellikli telefonlarda kullanılabilecek ürün, firmalar POS cihazlarına bağlı kalmaktan kurtarmayı hedefliyor. MobildePOS’tan taksiciler, e-ticaret firmaları, saha satışı olan işletmeler istifade edecekler. Böylelikle küçük meblağlarla çok sayıda işlem gerçekleştiren ancak kayıt dışı ekonomide yer alan şahıs ve firmalar ekonomik sisteme girecekler. 2020’nin ilk çeyreğinde müşterileriyle buluşacak uygulamanın POS cihazı ithalatını aşağı çekeceği; cari açığı azaltacağı tahmin ediliyor.

Vakıf Katılım’ın İnternet Şubesi şu aşamada büyük ilgi görüyor. Çünkü kullanıcı dostu ekran tasarımı ve zengin işlem setiyle banka müşterilerine yardımcı oluyor.

Ücretsiz hizmet

-Ziraat Katılım, tablet ve cep telefonundan gelen talepleri ücretsiz karşılıyor. Kurumun Katılım Mobil uygulamasını telefonlarına yükleyenler EFT ve havale karşılığında bedel ödemiyorlar. Gerektiğinde de danışmanlık hizmeti alabiliyorlar. Nitekim Katılım Mobil kullanıcıları, Canlı Yardım aracılığıyla müşteri temsilcileriyle anında iletişime geçebiliyorlar. Krediler, kredi kartı kampanyaları ve hesap detaylarıyla ilgili bilgi edinebiliyorlar.

Ziraat Katılım’ın İnternet Şubesi’nden ise 7/24 bankacılık işlemleri düşük ücretlerle ve avantajlı oranlarla sunuluyor.

Döviz transferi imkânı sunuyor

-Emlak Katılım, internet ve mobil şubeyle hayatı kolaylaştırıyor. İnternet Şube’den hesap açılabiliyor, döviz alınıp satılabiliyor. Yurtiçine ve dışına TL, dolar ile Euro cinsinden para transfer edilebiliyor. Tüm hesaplar için standart bir limit bulunuyor. Ancak bu limit arttırılabiliyor. İnternet Şubesi üzerinden faturalar ödenebiliyor. Otomatik ödeme talimatı verilebiliyor.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23