• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kars ve Erzurum'da Nisan ayında yağan kar yolları kapattı

Yeniakit Publisher
2019-04-17 13:46:00 - 2019-04-17 13:50:10

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Kars ve Erzurum'da Nisan ayında yağan kar yolları kapattı

Erzurum ve Kars'ta sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı bazı yolların kapanmasına neden oldu.

Erzurum, Kars ve Ardahan'da gece saatlerinde etkili olan sağanak sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Sabahın erken saatlerinde okul ve iş yerlerine giden vatandaşlar kar sürpriziyle karşılaştı. Kar yağışı nedeniyle kent merkezi kısa sürede beyaza büründü.

Bazı vatandaşlar araçlarının üzerinde biriken karları temizledi. Vatandaşlardan Ataman Bezer, Kars'ta Nisan ayında kar yağışının normal olduğunu önceki yıllarda da yağışın etkili olduğunu söyledi.

30 yıl önce de yağmıştı

Kar yağışı nedeniyle araç üzerinde biriken karları temizlediğini ifade eden Bezer, "Kars'ta Nisan ayında kar yağması gayet doğal, 30 yıl önce 26 Haziran'da Kars'a kar yağdığını hatırlıyorum. Nisan, Mayıs değil Haziran'da Kars'a kar yağdı burası için normal bir durum" dedi.

Sarıkamış ilçesinde gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 10 santimetre olarak ölçüldü.

Vatandaşlardan Çetin Demirci, baharı beklerken kış geri geldiğini belirterek, "Sabah kalktığımızda her taraf karla kaplıydı, bizde kürekleri alıp karları kürüyoruz." dediKarayolları ekipleri kar küreme çalışması başlattı. Kar yağışına sevinen çocuklar, okulların bahçesinde kardan adam yaptı kar topu oynadı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23