• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karışık bitki çayları zararlı mıdır?

Yeniakit Publisher
2018-06-22 12:27:00 -
Karışık bitki çayları zararlı mıdır?

Bilinçsiz tüketilen karışık bitki çayları böbrek ve mide rahatsızlıklarına neden olabiliyor. Bitki çayları karıştırılıp tüketilince ortaya çıkan bazı hastalıklar vardır.

Kış aylarındaki hastalıklara ek takviye olarak tüketilen bitki çayları karıştırılınca zehir etkisi olur. Bu yüzden bu bitki çayları kullanılırken miktarları konusunda mutlaka bir uzmana danışılmalıdır.

Bilinçsiz tüketilen bitki çayları böbrek ve mide hastalıklarının yanı sıra ölümle bile sonuçlanabilir. Özellikle nane, kekik, adaçayı ve yeşil çay gibi bitkiler karıştırılınca ciddi sorunlara neden olur.

KARIŞTIRILIP TÜKETİLDİĞİNDE ZEHİR ETKİSİ YAPAN ÇAYLAR:

-Yeşil çayın içerdiği kafein türevlerinin kanın dengesini bozarak, yüksek tansiyona neden olur. Aynı zamanda asit miktarının da yüksek olduğu çat ülser ve mide yanması gibi sorunları tetikler.

- Kekik içerdiği uçucu yağ nedeniyle yüksek tansiyon hastalarının tüketmemesi gereken bir çaydır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Nane çayı yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda gribal enfeksiyonun neden olduğu boğaz ağrılarına iyi gelir. Ancak etkisini artırma fikri ile diğer bitki çaylarıyla karıştırılınca nane tüm bu özelliklerini kaybeder ve boğazda tahrişe neden olur.

- Kuşburnu çayı C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmede birebir iyi gelen doğal yöntemdir. Ancak uzun süre demlenmesi ve içerisine başka malzemeler konulması durumunda bu özelliğini kaybeder.

- Papatya ve yasemin çaylarının özellikleri aynıdır. Bu iki çayda sinirleri yatıştırır ve vücudu rahatlatır. Ancak beraber tüketildiğinde bu etki ikiye katlanmış olur. Böylece aşırı uyku hali ortaya çıkar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yasemin.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23