• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karamollaoğlu'ndan 'Yeniden Refah Partisi' için ilk yorum

Yeniakit Publisher
2018-11-25 13:56:00 - 2018-11-25 14:10:12
Karamollaoğlu'ndan 'Yeniden Refah Partisi' için ilk yorum

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın Refah Partisi'ni yeniden kurma girişimiyle ilgili olarak ilk yorumda bulundu. Karamollaoğlu "Erbakan hocamız hayatta olsaydı, herhalde kendisini falakaya yatırırdı" dedi.

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, Saadet Partisi’ne Genel Merkez binasının kirasını ödememesi nedeniyle haciz işlemi başlatmıştı.

Partisinin tanıtımını yaptı

Fatih Erbakan ve Osmanlı Padişahı Sultan Abdulhamid'in torunu Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu'nun kurucuları arasında yer aldığı "Yeniden Refah Partisi", Eyüp Sultan Meydanı'nda düzenlenen mitingle tanıtıldı. Eyüp Sultan Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Erbakan, partisini iktidara taşıyacaklarının sözünü verdi.

"Babam partiyi sultanlar kurdu derdi"

Milli görüş akımının ilk siyasi partisi olan Milli Nizam Partisi'ni sultanların kurduğunu söyleyen Fatih Erbakan, "Babam Milli Nizam Partisi'ni kurarken 'Bu partiyi sultanlar kurdu. Bu partiyi sultan Abdulhamid Han kurmuştu' demişti. Şimdi biz de diyoruz ki milli görüşün ikinci 40 yıldaki temsilcisi olan Refah Partisi'ni Erbakan'ın kastettiği şehzademizle birlikte kuruyoruz." dedi.

Karamollaoğlu’ndan ilk yorum

Fatih Erbakan'ın bu konuşmalarının ardından Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Adana’da basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Erbakan’ın, Refah Partisi’ni yeniden kurma girişimleriyle ilgili düşüncesini açıklayan Karamollaoğlu şöyle konuştu:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Yeni bir partinin kurulması ve bunun tartışılması bizim gündemimizde yok. Doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum. Ancak yapacak bir şey yok. Demokrasilerde böyle şeyler var. Erbakan hocamızın oğlu, kendisini de severiz böyle bir girişimde bulundu. Eğer Erbakan hocamız hayatta olsaydı, herhalde kendisini falakaya yatırırdı."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23