• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kan grubu diyeti nedir nasıl yapılır? Kan grubu beslenme listesi

Yeniakit Publisher
2019-04-03 18:30:00 - 2019-04-03 18:53:03
Kan grubu diyeti nedir nasıl yapılır? Kan grubu beslenme listesi

Son senelerde zayıflama ve sağlıklı yaşama için yeni bir trend var, kan grubuna göre beslenme. Kan grubu diyeni nedir? Kan grubuna göre beslenme, her kan grubunda farklı besinlerin farklı etkiler yaratılması esasına dayanıyor. Kan grubu diyeti, dünyaya geldiğiniz günden belli olan kan grubunuza göre belirli besinleri serbest bırakan, belirli besinleri yasak kabul eden bir beslenme biçimidir ve bu şekilde kilo vermeyi, ideal kilonuzu korumayı vaat eder. Kan grubuna göre beslenme nedir? Kan grubuna göre diyet listesi. Kan grubuna göre diyet 0, A, B VE AB kan grubu için sağlıklı kilo nasıl verilir? Kan grubuna göre beslenme nedir? Kan grubuna göre beslenme faydaları nelerdir?

Kan grubu diyeni nedir? Kan grubuna göre beslenme, her kan grubunda farklı besinlerin farklı etkiler yaratılması esasına dayanıyor. Kan grubu diyeti, dünyaya geldiğiniz günden belli olan kan grubunuza göre belirli besinleri serbest bırakan, belirli besinleri yasak kabul eden bir beslenme biçimidir ve bu şekilde kilo vermeyi, ideal kilonuzu korumayı vaat eder. Kan grubuna göre beslenme nedir? Kan grubuna göre diyet listesi. Kan grubuna göre diyet 0, A, B VE AB kan grubu için sağlıklı kilo nasıl verilir? Kan grubuna göre beslenme nedir? Kan grubuna göre beslenme faydaları nelerdir?

Son senelerde zayıflama ve sağlıklı yaşama için yeni bir trend var, kan grubuna göre beslenme. 0, A, B ve AB kan grubuna göre beslenme nedir, nasıl uygulanır? Kan grubuna göre beslenme listesi belirlemek zorlayıcı görünse de mantıklı bilimsel açıklamalarla, insan vücudu için bu tür beslenme doğru kabul edilir. Kan grubuna göre beslenme listesi hazırlanırken; o kan grubu için serbest ve yasak olan yiyecek içecekler doğru şekilde programlandırılır. Her gün karşımıza bambaşka diyetler, bambaşka beslenme programları çıkmaya devam ediyor. Bugün de sırada, aslında çok eski zamanlardan bu yana konuşulan, sık sık yeniden gündem olan kan grubuna göre beslenme var.

 

0, A, B ve AB kan grubundan insanların farklı şekillerde beslenmesi gerektiği, her kan grubundan insanın yemesi ve yememesi gereken yiyeceklerin aslında çok farklı olduğu düşüncesinden yola çıkılarak oluşturulan bu "kan grubuna göre beslenme" durumu ne kadar mantıklı dersiniz?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bugüne dek bu dört farklı kan grubu için oluşturulmuş olan genel beslenme düzenlerinden tutun da kan grubuna göre beslenmenin dayanaklarına, bu konuyu tüm yönleriyle masaya yatırmanın zamanı geldi. Eğer kan grubuna göre hazırlanan beslenme programlarından herhangi birini uygulamayı düşünüyorsanız ya da bu konuyla daha önce de karşılaştıysanız ama ne olduğunu tam olarak bilmiyorsanız çok doğru yerdesiniz. Kan grubuna göre beslenme nedir, ne değildir, faydaları nelerdir, bir zararı var mıdır bir bir anlatıyoruz.

0 kan grubu diyet nasıl olur?

Avcı kan grubu olarak adlandırılır. Nedeni sindirim sistemlerinin en eski insanlara göre çalışmasıdır. Bu nedenle bu grubun başarısı yağsız, kimyasaldan arınmış et ve kümes hayvanlarıyla balık tüketmesine bağlıdır. Süt ürünleri ve tahıllar bu gruba önerilmez. Buğday glüteni, mısır, kurufasulye, mercimek gibi besinler kilo almaya yardımcı besinler olurken, deniz yosunu, deniz ürünleri ve iyotlu tuz (genelde tiroit hormonu bozuklukları yaşadıkları için), karaciğer kilo vermeye yardımcıdır.

Pastırma/jambon dışında her türlü eti yağsız tüketebilirler. Deniz ürünleri ideal besinlerdir. Sütürünleri bu kan grubu için uzak durulması gereken besinlerdendir. Çok az miktarlarda tüketimi esas olmalıdır. Simit ve her türlü ekmek uzak durulması gereken yiyeceklerdir. Zeytinyağı ve ketentohumu yağı az miktarda tüketimi idealdir. Kepekli çavdarlı ekmekler daha uygundur. Mantar,patates, mısır, karnabahar, siyah zeytin gibi besinler uzak durulması gereken besinlerdendir.Yüksek asitliği olan armut, portakal, mandalina, kivi ve böğürtlen ve kavun yenmemesi gereken meyvelerdendir. Muz, mango, kiraz, erik ve incir faydalı meyveler grubuna girer. Her türlü sostanuzak durulmalıdır. İçecek olarak en uygunu maden suyu ve yeşil çaylardır. Bu kan grubunda B-Kvitamini, kalsiyum, iyot, manganez alımına dikkat edilmelidir. Bunların eksikliği belirgin rahatsızlıklarayol açar. Bu kan grubuna sahip insanların kişisel özelliklerine bakılırsa güç, direnç, özgüven, cesaret,sezgi, doğuştan iyimserlik gibi özellikler gösterir. Liderlik vasıfları ön plandadır.

A grubu kan grubu diyet nasıl olur?

Çiftçi kan grubu olarak adlandırılırlar. Hassas bir sindirim sistemine sahiptirler. Bu nedenle vejetaryen beslenme düzeni faydalıdır. Oldukça hassas bir bünyeye sahip oldukları için tamamen saf ve doğal gıdalar tüketmeye çalışmalıdırlar. Et ve süt ürünleri hızla kilo aldırırken; soyalı yiyecekler,sebzeler kilo vermede yardımcı olacaktır. Eti tamamen menülerinden çıkarmalıdırlar. Çok azmiktarlarda deniz ürünleri tüketilebilir. Yine süt ürünleri de hayvansal olduğu için çok az miktarlarda fermente edilmiş olarak tüketilmelidir. Mukus üretimi az olan bu grupta buğdaylı besin tüketimioldukça az olmalıdır. Protein alımı, et ürünleri tüketiminin az olmasıyla çok aza indirgenen bu grup makarna ve tahıllarla protein alımını arttırmalıdır. Sebzeler A grubunun tüketimi için çok önemlidir.Lahana, biber, domates, patlıcan gibi her türlü sebze ve mantar dışındakiler tüketilebilir. Muz , mandalina, kavun dışındaki meyveler tüketilmelidir. Kahve ve yeşil çay ideal içeceklerdendir. B-C-E vitaminleri kalsiyum, demir, çinko, selenyum, krom alımlarına özellikle dikkat edilmelidir. Bunların eksikliğinde görülen bozukluklar daha belirgindir. Kişisel özelliklerine bakılırsa dürüst, mazbut,yasalara saygılı, kontrollü insanlardır. Endişelerini çoğu zaman gizlerken hemen parlama özelliğine sahiptirler. Hitler’in bu kan grubundan olduğu bilinmektedir.

B grubu kan grubu diyet nasıl olur?

Göçebe kan grubu olarak adlandırılırlar. Bağışıklık ve sindirim sistemleri güçlüdür, esnek birbeslenme düzenine sahiptirler. En çok kalp hastalıkları ve kansere yakalanan gruptur. Ancak birçok hastalığın etkisinden kurtulabilen ve kan grupları içerisinde en fazla ömür ortalamasına sahip olankan grubudur. Mısır, mercimek, buğday kilo almasına direkt etki ederken, yeşil sebze, et, karaciğer, süt ürünleri kan gruplarına inat kilo vermelerinde yardımcıdır. Kırmızı et tüketimi çok faydalıdır.Buna karşın beyaz et tüketiminden uzak durmalıdırlar. Süt ürünlerinin tadını çıkarabilen tek gruptur. Nedeni bu grubun şekerinin süt ürünlerinin şekeriyle benzer olmasıdır. Pirinç, yulaf ve kepekliürünler in tüketimi idealdir. Buğday, mısır ve çavdar ekmeği dışındaki ekmeklerin tüketimi önerilir. Enginar, domates, mısır dışındaki sebzeler tüketilmelidir. Avokado, hurma, nar, kavun dışındakimeyveler tüketilmelidir. Yeşil çay bu grup için en ideal içecektir. Magnezyum, B vit. Eksikliği en çok görülen eksiklikler olduğundan bu eksikliklere dikkat edilmelidir. Kişisel özelliklerine bakılırsa esnek,yaratıcı, hastalıklara dayanıklı, uyumlu ve çalışkandırlar. Bir diğer isim olarak denge kan grubu olarak adlandırılır.

AB kan grubu diyet nasıl olur?

Gizemli kan grubu olarak adlandırılır. Nitekim diğer kan gruplarının bileşkesi olarak ortayaçıkmasıyla birçok özelliği üzerinde taşır, belirgin sınıflandırması yoktur. Dünyada RH faktörükatılmadan en az bulunan kan grubudur. Kırmızı et, barbunya, mısır kilo almasına neden olurken,; tofu, deniz ürünleri, süt ürünleri, yeşil sebzeler kilo vermeye yardımcı yiyeceklerdir. Hindi eti dışındaet tüketimi istenmemektedir. Çok çeşitli deniz ürünleri tüketebilirler. Levrek, mezgit, alabalık gibibalıklardan uzak durmalıdır. Süt ürünleri tüketiminde B grubuyla benzer özellikler taşır. Yulaf, çavdar,esmer pirinç ekmeği tüketilmesi ideal; mısır unu, mısır gevreği, karabuğday ürünleri tüketimi uygun olmayan tahıl ve ekmek grubuna girmektedir. Biber, mısır, turşular, enginar dışındaki sebzelerin tüketimi idealdir. Muz, avokado, mango, ayva, nar dışındaki meyveler idealdir. Yeşil çay bu grupiçinde en uygun içecektir. C vitamini, çinko, selenyum eksikliği hastalıkları ön plandadır. Bunedenle bu vitamin minerallerin alımlarına dikkat edilmelidir. Kişisel özelliklerine bakıldığında maneviyatına düşkün, kin tutmayan, tüm durumlara adapte olabilen, titiz, uyumlu insanlardır olduğu bildirilmiştir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23