• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kahvaltıda çocuklara neler yedirilmelidir?

Yeniakit Publisher
2018-06-24 15:41:00 -
Kahvaltıda çocuklara neler yedirilmelidir?

Kahvaltı, her yaş grubundan kişi için en önemli öğündür. Yapılmadığında gün içinde daha çok açlık hissedilmesine neden olan, bundan ötürü de kilo alımını kolaylaştıran ve atlanmaması gereken kahvaltı, çocuklar için de önem taşımaktadır.

Büyüme çağındaki çocukların düzenli kahvaltı yapması, sağlıklı bir yaşam sürmeleri için gerekli temeli oluşturuyor. Üstelik kahvaltı yapmayan çocukların öğrenme yeteneklerinin düştüğü, okuldaki başarılarının azaldığı da bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Ayrıca kahvaltı yapmamak, kan şekerini düşürür ve buna bağlı olarak da yorgunluk, baş ağrısı, dikkat ve algılamada azlık gibi sorunlar baş gösterir.

Kahvaltının iyi ve sağlıklı olması için geçiştirilmemesi, özellikle çocukların günün bu ilk öğününde mutlaka bir bardak süt içmeleri gerekmektedir. Bir portakal yemek bile güne başlamak için gereken enerjiyi verir.

Domates ya da salatalık da kahvaltının olmazsa olmazları arasında yer alır. Katı yumurta, peynir, zeytin gibi besinler de çocukların kahvaltıda mutlaka tüketmesi gereken yiyecekler arasında bulunur. Vitamin bakımından zengin olan sebze ve meyvelere de kahvaltı sofrasında yer ayrılmalıdır.

Besin içeriği bakımından zengin olan tarhana, yayla ya da mercimek çorbası da kahvaltıya dahil edilebilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Enerji vermesi açısından pekmez, reçel, marmelat, tahin - pekmez ya da bal da kahvaltıda olmalıdır. Kahvaltı yapmaktan pek hoşlanmayan çocuklara, öğünü eğlenceli hale getirmek için fındık ezmesi de yedirilebilir.

Çocukların kahvaltıda çay içmesi pek önerilmez. Çünkü çay, besinlerin içinde bulunan yararlı maddelerin kullanımını azaltır. Eğer mutlaka içirilecekse açık ve limonlu olanı tercih edilmelidir. Yine de çocuklar için kahvaltıda tüketilecek en iyi içecek süttür.

Süt içmeyen çocukların, kemik gelişimlerinin sağlıklı olması için mutlaka yoğurt ya da peynir yemeleri sağlanmalıdır.

Ceviz içi de kahvaltı sofrasında bulunan sağlıklı besinlerden biridir. Fındık ezmesiyle de karıştırılıp yedirilebilir.

Eğer iki yaşındaki bir çocuğa kahvaltıda ne yedirmesi gerektiğini düşünen anneler varsa onlara da süt, un ve şekerle yapılan mamalar önerilir. Fırında pişirilmiş ve şekerle ezilmiş elma ve muz karışımı da iki yaşındaki çocuklar için besleyici bir kahvaltı seçeneği olabilir. Ayrıca süt, her yaş grubundaki çocuğun tüketmesi gereken bir besindir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23